spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăActualitateMinistrul Petre Daea a atestat tocanul de oaie, pe Transalpina

  Ministrul Petre Daea a atestat tocanul de oaie, pe Transalpina

  Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a ajuns ieri in Gorj. Acesta a fost pe Transalpina pentru a atesta un produs tradițional al unei gorjence. Mai exact, este vorba despre băcița Mărioara Babu, din Novaci, care a făcut toate demersurile necesare pentru a obține un atestat de produs tradițional tocanului pe care îl prepară la stână.

  Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost primit ieri cu pâine, sare și tocan de oaie pe Transalpina. Apoi a fost invitat de autorități să înmâneze Mariei Băbu, deținătoarea unei stâne în zona Rânca, Atestatul privind recunoașterea tocanului de oaie ca produs traditional. Ministrul Agriculturii a spus că în România sunt 742 de atestate de produs tradițional.

  ”Am venit aici pentru acest prim pas pe care l-ați făcut dumneavoastră în județ. În România sunt 742 de atestate de produs tradițional. Mai sunt încă cinci județe care nu au niciun produs tradițional. Mă bucur că dumneavostră ați deschis drumul la Gorj. Îi îndemn pe toți cei care sunt astăzi aici, care ne vor vedea și care ne ascultă, s-o ia pe drumul pe care ați luat-o dumneavostră. Știu că a fost anevoios” a spus Petre Daea.

  Sunt însă cinci județe în care care nu a fost emis niciun atestat de produs tradițional. Petre Daea a fost însoțit în vizita pe Transalpina de Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: