spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateMobilizare amplă la Spitalul Județean pentru finalizarea lucrărilor de modernizare

  Mobilizare amplă la Spitalul Județean pentru finalizarea lucrărilor de modernizare

  Lucrările de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu de pe strada Tusor Vladimirescu se desfășoară în prezent într-un ritm intens, deoarece termenul de finalizare este finalul anului 2023.

  Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență, speră ca lucrările să fie finalizate la timp, deoarece activitatea medicală este afectată: „Sunt două proiecte care se derulează în paralele la spitalul de pe strada Tudor Vladimirescu. Este proiectul de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe și este proiectul de reabilitare energetică a întregului spital. Toată lumea își dorește ca aceste lucrări să se desfășoare cât mai repede și ca activitatea să revină la normal, dar și acasă dacă faci o lucrare există un disconfort. Nu aveam unde să mutăm toate secțiile. S-a încercat restrângerea activității medicale, pentru că sunt servicii oferite care sunt unice la nivel de Gorj“.

  „Este o mobilizare mult mai amplă cu muncitori“

  Se lucrează, în prezent, la mai multe secții, unde lucrările sunt avansate. Dumitru Vienescu spune că, în ultima perioadă, constructorul s-a mobilizat cu mai mulți lucrători: „La proiectul de reabilitare energetică au fost finalizate lucrările de acoperire învelitoare a spitalului. De asemenea, va continua cu lucrarea la canalul termic și schimbarea conductelor la acest canal și la centrala termică. Se lucrează pe instalațiile electrice pe interior. A fost finalizată instalația electrică la Secția Medicală II, în proporție de 70 de la sută la Secția de Ortopedie și Urologie. Se lucrează la balneo-fizioterapie, unde s-a ajuns cu 50 la sută grad de realizare a lucrării. Se lucrează intens, însă termenul de finalizare, conform contractului de finanțare, este 31 decembrie 2023. Constructorul a dat asigurări că a luat toate măsurile să termine toate lucrările la termenul stabilit.
  În ultima perioadă este o mobilizare mult mai amplă cu muncitori“.

  Nu va mai exista risc de producere de incendiu

  Și lucrarea de modernizare a Unității de Primiri Urgențe trebuie să se finalizeze tot până la finalul anului: „Se lucrează destul de intens și la modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe, unde este un alt constructor. Și acolo termenul de finalizare al lucrărilor este tot 31 decembrie“, a menționat Dumitru Vienescu. Acesta a adăugat că riscurile de producere a unor incendii sau a altor probleme din cauza consumului vor dispărea: „Știm că toată lumea este nemulțumită, dar această lucrare trebuie dusă la bun sfârșit.
  Instalațiile sunt vechi și prin înlocuirea acestora nu va mai exista risc de incendiu și instalațiile vor avea o putere de consum mult mai mare, vor avea și sisteme de avertizare la incendiu“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: