spot_img
12.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateMocnește a grevă: Nemulțumiri majore, în rândul salariaților Minprest!

  Mocnește a grevă: Nemulțumiri majore, în rândul salariaților Minprest!

  Cei 1150 de salariați ai Minprest Serv Rovinari sunt extrem de nemulțumiți de salariile mici și de drepturile salariale pe care le încasează, având mari așteptări pentru anul viitor din partea noii conduceri a societății și amenință cu greva.

  Angajații au amenințat, de mai multe ori, în ultima perioadă, administrația societății că sunt dispuși să intre în grevă, dacă nu se clarifică situația salarială pentru 2024 și nu au promisiuni ferme în acest sens de la actuala conducere. De altfel, noul director a avut deja o discuție cu o parte dintre salariații care au vrut să declanșeze, în aceste zile, un protest spontan, convingându-i să renunțe momentan la acesta.

  Nemulțumirile vin din partea tuturor salariaților Minprest, fie că vorbim de cei care prestează pe descărcări vagoane, fie că vorbim de serviciile de pompieri sau ELCFU.

  Liderul Sindicatului Liber Alfa Minprest, Cosmin Bivolaru, confirmă tensiunile și nemulțumirile existente în rândul tuturor salariaților societății. De altfel, sindicatul a transcris solicitările salariaților, pe 9 noiembrie, administrației Minprest: „Salariații au dreptate și vor fi sprijiniți în totalitate de sindicat. Dacă nu se ajunge, între timp, la stabilirea unui salariu echitabil vom intra, din ianuarie, în grevă generală. Conducerea Minprest ar trebui să fie foarte atentă la doleanțele salariaților, pentru că nu este de glumă”, a declarat liderul Cosmin Bivolaru.

  Este de precizat că, din data de 9 noiembrie, la Minprest au început negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă. Sindicatul reprezentativ la negocieri este cel condus de Cosmin Bivolaru, care susține că nu va ceda în fața administrației la negocierile pentru noul CCM, dacă documentul nu va cuprinde doleanțele salariale ale angajaților.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: