spot_img
22.4 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateMorega: „Nouă, primarilor, ne-ar fi lejer să blocăm activitatea CE Oltenia”

  Morega: „Nouă, primarilor, ne-ar fi lejer să blocăm activitatea CE Oltenia”

  Val de critici după ce managerul CE Oltenia, Dan Plaveti, a lipsit de la ședința Comisiei de Dialog Social, unde fusese invitat să prezinte varianta reală a Planului de restructurare al companiei. Primarul Municipiului Motru, Cosmin Morega, acuză PNL, care conduce Ministerul Energiei, că e vinovat de situația incertă a companiei și spune că edilii pot bloca activitatea acesteia și că prevede revolte, când se va ajunge la disponibilizări.

  După ce ședința a fost anulată, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, acuzându-l pe Plaveti de sfidare, iar sindicaliștii și primarii au făcut scandal, aceștia din urmă caută soluții pentru a determina CEO să ia în seamă problemele sociale pe care le provoacă.

  Primarul din Motru, Cosmin Morega, a cărui localitate este grav afectată de restrângerea activității miniere, susține că PNL fuge de responsabilitate. Cosmin Morega afirmă că, la ora actuală, nu există un plan concret în ceea ce privește activitatea minieră din Gorj, acesta fiind motivul pentru care liberalii se eschivează în a participa la întâlniri publice și că lipsa directorului Plaveti de la ședința Comisiei de Dialog Social demonstrează că nu le pasă de județul Gorj.
  „Cred că nu are un plan de restructurare complet. Nu știu ce să răspundă. Încearcă să arunce vina la alții și nu vor să rezolve problemele. Acest director este asumat de PNL, este numit de Virgil Popescu, este sprijinit de liberali și nu ar trebui să ne mai dăm după cireș. Cine l-a numit să și-l asume, să spună că l-au adus pentru a rezolva anumite lucruri impuse, lucruri ce vizează lichidarea CE Oltenia”, a declarat Morega.

  „Se va ajunge la revolte sociale”

  Edilul crede că se va ajunge la ieșiri în stradă, oamenii fiind nevoiți să își facă singuri dreptate. „Este o lipsă de respect față de administrațiile locale. Nouă, primarilor, ne-ar fi lejer să blocăm activitatea. Vorbim despre distrugerea drumurilor, defrișarea pădurilor, secarea fântânilor etc. Noi am ales să fim alături de oameni, dar până la urmă se va ajunge la revolte sociale. Va fi o nenorocire când se va ajunge la disponibilizări. Trebuie să știm exact ce se va întâmpla. În timp ce alte țări deschid grupuri și capacități de lucru, noi ne grăbim să le închidem. Nimeni nu vrea să ne răspundă”, a mai transmis primarul din Motru.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: