spot_img
13.4 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateMuncă la „negru“ la mall-ul din Târgu Jiu

  Muncă la „negru“ la mall-ul din Târgu Jiu

  Patru angajatori au fost sancționați de către inspectorii de muncă pentru folosirea în activitate a patru persoane pentru care nu aveau încheiate în prealabil contracte individuale de muncă și și pentru folosirea în activitate a unei persoane cu depășirea duratei timpului de muncă stabilite in cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Sancțiunile aplicate pentru depistarea muncii nedeclarate au fost în valoare de 95.000 lei.

  „Doi dintre angajatorii sancționați își desfășurau activitatea în incinta celui mai mare spațiu comercial din Municipiul Târgu-Jiu, astfel, în urma acțiunii de control desfășurată de către inspectorii de muncă în data de 13.02.2022 au fost depistate 2 persoane prestând muncă nedeclarată“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

   

  Amenzi de 36.000 de lei în domeniul securității și sănătății

   

  În domeniul securității și sănătății în muncă au fost aplicate sancțiuni în cuantum de 36.000 lei la nouă angajatori care nu respectau prevederile legale impuse de legislația muncii în vigoare.

  Activitatea de control a inspectorilor de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, atât din domeniul relațiilor de muncă, cât și din domeniul securității și sănătății în muncă se va desfășura în continuare cu obiectivitate și profesionalism, indiferent de demersurile anumitor persoane care încearcă în mod ilegal să discrediteze  personalul instituției și să prejudicieze imaginea acesteia.

  „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va recurge la măsurile legale, atât de natură penală, cât și de natură civilă, împotriva tuturor  persoanelor care încearcă, prin orice mijloace, să intimideze personalul din cadrul instituției și să aducă atingeri demnității acestuia”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: