spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateMuncă „la negru“ la o brutărie din Motru

  Muncă „la negru“ la o brutărie din Motru

  O persoană a fost depistată de inspectorii de muncă în timp ce efectua muncă nedeclarată la un angajator din domeniul panificației, din municipiului Motru, care a primit o amendă contravențională în valoare de 20.000 lei.

  „În perioada 09-12 aprilie 2024, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj s-a desfășurat Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, precum și prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă, de către angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul ”Fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase” – cod CAEN 1071, 1072 și 1073. Au fost verificați 14 angajatori, fiind aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 67.000 lei și dispuse 45 măsuri de remediere a deficiențelor constatate“, au transmis reprezentanții ITM Gorj.

  Au fost aplicate 22 de amenzi

  Inspectorii de muncă au efectuat, în perioada 8-12 aprilie, 112 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 22 sancțiuni contravenționale în valoare de 129.500 lei. Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 119 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

  „Prin fiecare acțiune de control, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj urmărește atât creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniile relațiilor de muncă și cele referitoare la sănătatea și securitatea în muncă, cât și eliminarea neconformităților constatate, aplicând măsuri obligatorii pentru remedierea acestora și sancțiuni contravenționale corespunzătoare“, a spus George Octavian Romanescu, inspector-Șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!