spot_img
31.8 C
Târgu Jiu
luni, iunie 24, 2024
Altele
  AcasăActualitateNoaptea Cercetătorilor Europeni, la Târgu Jiu

  Noaptea Cercetătorilor Europeni, la Târgu Jiu

  Municipiul Târgu Jiu se alătură orașelor care organizează Noaptea Cercetătorilor Europeni. Evenimentul se înscrie în seria evenimentelor Marie Skłodowska-Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

  Anual, în ultima zi de vineri a lunii Septembrie, Noaptea Cercetătorilor Europeni (eveniment organizat în majoritatea statelor Uniunii Europene) face știința accesibilă tuturor, prin activități științifice ce combină educația cu divertismentul, organizându-se expoziții, experimente în care publicul este implicat activ, conferințe, jocuri, concursuri și multe altele.

  Anul acesta, evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni va fi organizat în 26 țări, pe 29 Septembrie 2023. Peste 400 de orașe europene și nu numai vor găzdui întâlniri cu cercetători și oameni de știință, iar publicul va avea ocazia să-i cunoască și să înțeleagă mai bine impactul pe care munca lor îl are asupra vieții cotidiene.
  „Dacă ai o minte curioasă și “DE CE?” este întrebarea ta preferată, atunci nu trebuie să ratezi NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI, evenimentul unde pasionații de știință își dau întâlnire! Pe 29 Septembrie 2023, începând cu ora 17:00, , Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”, Universitatea “Constantin Brâncuși” și Aleea Pietonală Calea Eroilor vor fi gazda celui mai captivant eveniment al toamnei: Noaptea Cercetătorilor Europeni! Hai să explorezi lumea științei și a cercetării în cele mai inedite, interactive și captivante moduri, alături de cei mai prietenoși cercetători! Am pregătit pentru tine experimente trăsnite, ateliere de lucru, activități educative, concursuri cu premii și multe surprize”, transmit organizatorii.
  Intrarea este liberă!

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!