spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitateNota de plată pentru centrele de vaccinare, aruncată de Guvern în curtea...

  Nota de plată pentru centrele de vaccinare, aruncată de Guvern în curtea primăriilor. Primar PNL: „Banii trebuie deblocați de la bugetul de stat”

  Primarii sunt, din nou, bătaia de joc a Guvernului. După ce au fost lăsați să se descurce cum pot pe perioada stării de alertă, acum, oficialii de la București i-au anunțat că trebuie să achite plata personalului medical ce va activa în centrele medicale. Sumele se ridică, lunar, la câteva milioane de euro, bani pe care primăriile nu îi au.

  Primarul Municipiului Târgu Jiu susține că nu va putea suporta cheltuielile privind vaccinarea persoanelor din Târgu Jiu. Cele patru centre ce vor funcționa pe raza orașului vor înghiți, estimativ, un milion de euro lunar. „Sumele sunt colosale, pentru o lună, centrele ar însemna, la Târgu Jiu, cheltuieli de un milion de euro pe lună. Nu știm cât ar dura această vaccinare și nici nu avem un buget aprobat. Oricum, pe perioada pandemiei, autoritățile au asigurat suportul pentru a lupta cu acest fenomen. Nu avem cum să achităm și salariile angajaților care vor lucra în aceste centre de vaccinare. Sper că Guvernul României va găsi o soluție. Cred că banii trebuie deblocați de la bugetul de stat”, a transmis Marcel Romanescu.

  Nu ia în calcul

  Nici la Bumbești Jiu nu sunt bani. Constantin Bobaru susține că nici nu vrea să audă de astfel de cheltuieli. „Nu e nimic clar, ni se solicită zi de zi lucruri care nu intră în atribuțiile noastre. Ni se solicită să încadrăm cu personal centrele de vaccinare, ori, noi nu avem competență, autoritatea locală nu poate să facă asta! În ceea ce privește plata, este exclus să facem așa ceva! Nu avem sumele necesare, nu iau în calcul aceste plăți pentru că nu avem resursa financiară”, a transmis primarul din Bumbești Jiu, Constantin Bobaru.

  Aceiași situație și la Târgu Cărbunești. „Încă așteptăm acea ordonanță care să stabilească modalitatea de plată, bugetul orașului nu își permite să suporte aceste chletuieli cu personal. Pentru dotare am găsit surse dar nu putem plăti personalul”, a transmis primarul din Târgu Cărbunești, Dănuț Birău.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: