spot_img
12.1 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateO nouă încercare de reabilitare a Casei de Cultură din Târgu Jiu

  O nouă încercare de reabilitare a Casei de Cultură din Târgu Jiu

  Primăria Municipiului Târgu Jiu a depus din nou marți, 22 august, la Compania Națională de Investiții, din subordinea Ministerului Dezvoltării, Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii (DALI) la Casa de Cultură.

  Victor Banța, secretarul general adjunct al Ministerului Dezvoltării, susține că documentația va fi analizată în cel mai scurt timp, pentru a se scoate la licitație și pentru stabilirea executantului lucrării: „Urmează a fi verificată din punct de vedere tehnic-economic, financiar și administrativ pentru a nu mai ajunge în situația anterioară de a constata nereguli de proiectare. Astfel, după ce va fi analizată de către specialiștii CNI și MDLPA, documentația urmează să fie (re)avizată și apoi supusă (re)aprobării prin ordin de ministru așa încât licitația publică pentru atribuirea lucrărilor de construcții va putea fi reluată“, a spus Victor Banța secretarul general adjunct al Ministerului Dezvoltării.

  Primul DALI a fost eronat

  Banța a mai precizat că s-a întârziat începerea lucrărilor pentru că documentația anterioară nu a fost întocmită corespunzător: „Reamintesc că, în perioada aug.2020 – dec.2022, în baza unei documentații SF/DALI asumată de Primăria Târgu Jiu, au fost constatate nereguli de proiectare cauzate de nerespectarea cerințelor fundamentale în construcții prevăzute de Legea 10/1995 privind calitatea în construcţii, făcând imposibilă demararea lucrărilor de construire și realizărea investiției.

  Astfel, pentru o lucrare publică finanțată și demarată în august 2020 și care trebuia finalizată până la sfârșitul anului 2022, se vor putea relua procedurile legale pentru atribuirea contractului de lucrări publice. Este ca și cum procedura este reluată de la început existând speranța că, în sfârșit, orașul nostru  să beneficieze de un sui-generis „Palat al Culturii” dotat cu săli de curs, sală de spectacole de cca 800 locuri, săli de conferință de cca 100 locuri, bibliotecă, săli pentru activități extrașcolare pentru producerea unor activități culturale și de divertisment etc. în condiții civilizate.

  Valoarea lucrărilor C+M s-a dublat, valoarea totală a investiției depășind 40 milioane lei în prezent“, a mai transmis Victor Banța.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: