spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
luni, mai 29, 2023
Altele
  AcasăActualitateOperatorul de apă și canal din Gorj și-a propus investitii în unitățile...

  Operatorul de apă și canal din Gorj și-a propus investitii în unitățile teritoriale-administrative

  În cadrul Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Gorj”, Aparegio Gorj și-a propus investitii în unitățile teritoriale-administrative: Târgu-Jiu, Motru, Rovinari, Bumbești-Jiu, Târgu-Cărbunești, Țicleni, Novaci, Tismana, Turceni, Peștișani, Turcinești, investiții ce se realizează prin intermediul a 26 contracte de lucrări, 2 contracte de furnizare și 4 contracte de servicii cuprinse în proiect.

  În cadrul proiectului se vor realiza, în principal, 25 stații de tratare a apei potabile, 61 km de conducte de aducțiune, 79 km de rețele de distribuție de apă potabilă, 3 stații noi de  epurare ape uzate, 234 km de rețele de canalizare, 79 stații noi de pompare ape uzate.

  Astfel, în localitatea Târgu-Cărbunești se derulează 2 contracte de lucrări:

  CL 10- “Execuție rețele de apă și canalizare în Târgu-Cărbunești și cartier Cărbunești Sat , inclusiv stații de pompare și conducte de refulare” cu o valoare de 25.875.617,81 lei și o durată de execuție de 25 luni. Contractul  a fost atribuit antreprenorului  Bugaru Trans SRL și în prezent se execută lucrări de montare conducte pentru rețelele de canalizare și apă pe străzile Grădiniței, Plopilor și Eroilor.

  CL 11- „Execuție rețele de apă în Târgu-Cărbunești-cartiere componente, inclusiv stații de pompare și conducte de transport” cu o valoare de 8.793.234,20 lei și o durată de execuție de 20 luni. Contractul a fost atribuit antreprenorului SC Pancor ce execută lucrări de canalizare și montare branșamente pe străzile: U. Părăului, U. Bisericii, Duțești, Salcămânilor.

  APAREGIO GORJ SA a semnat în anul 2020, contractul de finanțare pentru proiectul major PROIECTUL REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APA SI APĂ UZATĂ ÎN JUDEȚUL GORJ, contract a cărui valoare totală este de 1.080.673.346,54 lei respectiv 223.058.403 euro, cofinanțare operator 13.424.064 euro și cofinanțarea UAT-urilor de 2%, sume ce includ TVA.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: