spot_img
9.3 C
Târgu Jiu
miercuri, februarie 21, 2024
Altele
  AcasăEditorialLa Roșia de Amaradia, „masa caldă în școli” înseamnă și kebab ș.a.

  La Roșia de Amaradia, „masa caldă în școli” înseamnă și kebab ș.a.

  Am rămas surprinsă să aflu că, la Roșia de Amaradia din Gorj, „masă caldă în școli” înseamnă, printre altele, kebab, pizza sau tortilla. Asta pentru că „masă caldă” anunța primarul Liviu Cotojman, când a declarat că a câștigat o finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), de care vor beneficia toți elevii din localitate. Cu toate astea, acesta se mândrește acum și cu produse tip fast food, pe lângă cele clasice, dând vina pe elevi și pe părinți, care ar fi cerut așa ceva în meniu.

  Iată, deci, cum se cheltuiesc banii din PNRR la Roșia de Amaradia, oferindu-se elevilor alimente care nu sunt indicate de nutriționiști, pentru că sunt adevărate bombe calorice. Asta, în condițiile în care, potrivit unui studiu, în România unul din 4 copii sunt supraponderali sau obezi, la fel ca și 50% dintre adulți.

  Ar fi fost, în sfârșit, un mod de a face o educație pentru o alimentație sănătoasă pentru copii, care ar fi avut posibilitatea să se împrietenească cu alimentele sănătoase, dacă autoritățile publice locale ar fi gândit pe termen lung, pentru sănătatea lor. Probabil, însă, apropierea alegerilor i-a făcut pe edilii locali să gândească mai mult la fericirea pe termen scurt a copiilor de a mânca ceva gustos și la modă, decât ceva sănătos.

  Copiii cu obezitate au un risc mult mai ridicat de a dezvolta probleme de sănătate cronice față de semenii lor normoponderali, spun specialiștii. Diabetul, bolile cardiovasculare și astmul se numără printre cele mai serioase. Ce contează asta, însă, pentru unii politicieni?!…

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: