spot_img
24.8 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
  AcasăActualitateOrașul Tismana va avea PUG actualizat

  Orașul Tismana va avea PUG actualizat

  Orașul Tismana va avea un Plan de Urbanism General actulizat. Autoritățile locale au alocat pentru întocmirea documentațiilor și serviciile de urbanism suma de aproape 700.000 de lei. Contractul, care a fost scos la licitație pentru finalul lunii mai, are ca obiect realizarea de servicii pentru actualizarea Planului Urbanistic General al orasului Tismana, precum și furnizare a sistemului informatic GIS(sistem de informații geografice) pentru digitalizarea compartimentului de urbanism. Planul urbanistic general al localității va trebui să pună bazele și să susțină viziunea pe termen lung: „Orașul Tismana – un oraș cu o economie prosperă, bazată pe resurse și potențial local, ce oferă o calitate a vieții, care este bine conectată, se dezvoltă inteligent, un municipiu verde ce susține o societate puternică și sănătoasă.”, conform Primăriei Tismana.

  Etapele de elaborare, avizare și aprobare a documentațiilor urbanistice sunt însoțite obligatoriu de activitățile de participare publică prevăzute de Ordinul nr. 2701/2010 pentru aprobarea „Metodologiei de consultare a publicului cu privire la elaborarea și revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului și de urbanism”, cu modificările ulterioare. Etapele din cadrul procesului de elaborare sau revizuire a documentațiilor de urbanism sau amenajare a teritoriului sunt însoțite obligatoriu de informarea și consultarea publicului, acestea fiind o parte integrantă a procedurii de elaborare, avizare și aprobare a documentațiilor de urbanism și amenajare a teritoriului.

  Publicul va fi consultat

  „Activitatea de actualizare a PUG ora, Tismana, în GIS va cuprinde urmatoarle etape: Etapa I – Realizare suport topografic și integrare date Etapa II – Elaborarea studiilor de fundamentare Etapa III – Elaborarea analizei diagnostic multicriteriale integrate și a Strategiei de dezvoltare spațială Etapa IV – Elaborarea formei preliminare a documentației de urbanism PUG în format GIS Etapa V – Obținerea de avize și/sau acorduri, redactarea finală a documentației de urbanism PUG – cu introducerea tuturor observațiilor din avize și/sau acorduri, aprobare prin HCL Etapa VI – Elaborarea formei finale a PUG-ului și integrarea RLU în format digital în soluția GIS”, potrivit Primăriei Tismana.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: