spot_img
18.6 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitatePacienta gravidă, operată de hernie intestinală, a declarat că nu e însărcinată

  Pacienta gravidă, operată de hernie intestinală, a declarat că nu e însărcinată

  Gravida de 35 de ani care a fost operată de hernie intestinală, constatându-se că e și gravidă în luna a noua, a declarat că nu e însărcinată, are menstruație și ia anticoncepționale, potrivit medicilor de la Spitalul de Urgență Târgu Jiu.

  Femeia a venit la spital pe data de 19 august și medicii susțin că suferea de hernie intestinală evidentă, ulterior constatându-se și prezența sarcinii.

  „S-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe în data de 19.08.2023, cu dureri abdominale și prezența unei eventrații abdominale post operatorie supraombilicală strangulată, care a fost parțial redusă în urma manevrelor de taxis (manevre de presiune cu ajutorul mâinii, efectuate în scopul reducerii unei hernii strangulate) efectuate de medic.
  Medicul chirug de gardă a decis internarea pacientei pentru supraveghere, căci exista riscul ca eventrația să se restranguleze, ceea ce s-a și întâmplat. Menționăm faptul că, în timpul anamnezei, pacienta a afirmat că nu este însărcinată, că a avut menstruație și se află sub tratament cu anticoncepționale. De asemenea, aceasta a declarat pe proprie răspundere că nu este însărcinată și la Laboratorul de Imagistică Medicală, înainte să i se facă raze pulmonare“, au transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  Au descoperit sarcina pe masa de operație

  Abia pe masa de operație, medicii și-au dat seama că femeia este însărcinată. „În data de 22 august 2023, în timpul vizitei medicale, medicul chirug a constatat că pacienta are nevoie de intervenție chirurgicală (eventrație strangulată) și au fost demarate pregătirile pentru operație.
  Intraoperator s-a constatat prezența eventrației strangulate cu intestin afectat, cu epiplon în sac de eventrație, dar și un uter mărit ca volum ca urmare a unei sarcini. În acel moment, medicul chirurg a solicitat prezența în sala de operație a colegilor de la Secțiile Obstetrică Ginecologie și Neonatologie.
  După intervenția medicilor obstreticieni, s-a continuat intervenția chirurgicală și pentru rezolvarea eventrației. În prezent, pacienta se află internată în Terapie Intensivă, pentru recuperarea postoperatorie, iar nou-născutul este la Neonatologie. Mama este conștientă, cooperantă, stare de sănătate fiind stabilă. Și starea de sănătate a copilului este stabilă.
  Potrivit medicului chirurg, având în vedere diagnosticul stabilit și abdomenul cicatricial și multioperat, dar și peritonita generalizată din antecedentele medicale, efectuarea unei ecografii nu ar fi furnizat informații suplimentare relevante pentru diagnosticul de eventrație abdominală.
  Statistic vorbind, în una din 2.500 de sarcini, femeia nu este conștientă de prezența fătului și află că este însărcinată când se declanșează travaliul.
  Va fi demarată o anchetă internă privind respectarea protocoalelor și procedurilor medicale în acest caz.
  De asemenea, au fost sesizate DSP Gorj, Colegiul Medicilor Gorj și ANMCS“, a mai transmis conducerea Spitalului Județean Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: