spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăActualitatePanică în nordul Gorjului, din cauza zăpezii

  Panică în nordul Gorjului, din cauza zăpezii

  Sătenii din localitățile din zona de nord a județului Gorj s-au speriat astăzi, după ce a nins peste pomii fructiferi înfloriți. Oamenii se tem că nu vor mai avea fructe în acest an.

  Specialiștii îi liniștesc și spun că nu vor fi probleme, dacă temperaturile vor fi pozitive. „Pomii nu au înflorit în toate zonele de deal și de munte din județul Gorj, în afară de corcoduși și caiși. Dacă nu vor fi temperaturi negative și nu va îngheța, nu vor fi probleme. Chiar dacă era și ploae, iar temperaturile erau negative, același efect l-ar fi avut. Fiind umiditate multă pe floare, înnegresc dacă după frig vine căldură“, a spus Valentin Priporeanu, directorul Direcției pentru Agricultură Gorj.

  „ Nici agricultorii nu trebuie să se teamă“

  Nici agricultorii nu au, deocamdată, motive de îngrijorare din cauza valului de temperaturi scăzute. „Agricultorii nu trebuie să se teamă, deoarece campania agricolă de primăvară este întârziată, deoarece au fost temperaturile scăzute încontinuu. Nu a fost o explozie de căldură și apoi să vină frigul“, a mai precizat Valentin Priporeanu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!