Primarii gorjeni se plâng că nu au bani să termine investițiile promise cetățenilor. Edilii spun că prețurile la materialele de construcții sunt vinovate pentru criza de pe șantiere. O parte din șefii UAT-urilor s-au resemnat, fiind convinși că nu vor mai putea continua lucrările, din cauza fondurilor insuficiente.

În Gorj, ca în întreaga țară, sunt probleme pe șantiere. Lucrările care au fost licitate în urmă cu doi-trei ani riscă să fie nefinalizate, din cauza prețurilor la care au fost adjudecate. Primarii gorjeni așteaptă o reactualizare a prețurilor.
„Este nevoie de măsuri care să susțină proiectele. Nu este normală această tendință crescătoare a prețurilor în ceea ce privește materialelor de construcții. Așteptăm să vedem ce se întâmplă, pentru că ne blochează și pe noi și pe constructori. Noi deja am decontat o parte din aceste prețuri”, a declarat primarul din Arcani, Aristică Coiculescu.

“Evoluția prețurilor la materialele de construcție ne încurcă. Avem nevoie de bani pentru finalizarea investițiilor aflate în derulare. Deja foarte multe lucrări sunt subevaluate. În ritmul acesta nu le mai terminăm”, a declarant primarul din Târgu Cărbunești, Dănuț Birău.

În Bengești Ciocadia două lucrări sunt pe punctul de a fi abandonate. Primarul vede o vină și în modul de lucru al Guvernului.
„Vă spun sincer că, dacă nu se face o reajustare a prețurilor, toate lucrările vor fi blocate. Aici e vina Guvernului, că putea să intervină de la început, să spună „stop”. Nu putem să mărim prețurile, așa, cum vor alții! Nu putem lăsa Uniunea Europeană să ne calce pe cap și noi să stăm liniștiți! Eu am două lucrări care chiar nu se mai pot termina. Au fost licitate acum doi ani la prețuri foarte mici. Am turnat un strat de asfalt și e păcat că lucrarea nu va fi terminată. E vorba de poduri, de aducțiuni, o bătaie de joc în țara asta!”, a declarat primarul din Bengești Ciocadia, Victor Geogia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.