spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, iulie 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateParlamentar: Există finanțare pentru Drumul Expres și pentru Autostrada Craiova-Târgu Jiu

  Parlamentar: Există finanțare pentru Drumul Expres și pentru Autostrada Craiova-Târgu Jiu

  Unul dintre parlamentarii de Gorj, Mihai Weber, a declarat că există finanțare pentru Drumul Expres Târgu Jiu – Craiova. Deputatul a precizat că nu ar fi fost alocate fonduri europene pentru etapele de până acum, dacă nu ar fi existat fonduri și pentru lucrările propriu-zise.

  Există și finanțarea asigurată. Nu se pune această problemă. Vor fi șase loturi, să nu fie probleme să se blocheze tot drumul, dacă vreun constructor va avea probleme. S-au făcut multe schimbări în domeniul licitațiilor. Nu mai pot participa în același timp la mai multe licitații. Trebuie să prezinte exact utilajele și deservenții”, a menționat Mihai Weber. Este de amintit că documentația și Studiul de Fezabilitate au fost avizate recent în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Conexiunea dintre cele două municipii din Oltenia se va realiza prin Autostrada Craiova – Filiași (km 0+000 – km 51+503) și prin Drumul expres Filiași – Târgu Jiu (km 51+503 – km 110+100).

  Traseul acestui drum de mare viteză este structurat în 6 loturi, cu o lungime totală de 110 kilometri și se va desprinde din Drumul Expres Craiova-Piteşti, din nord-estul Municipiului Craiova, având ca punct final sud-estul Municipiului Târgu Jiu (varianta ocolitoare Târgu Jiu), traversând următoarele U.A.T.-uri: Județul Dolj – 47,3 kilometri: Ghercești, Șimnicu de Sus, Craiova, Ișalnița, Almăj, Coțofenii din Față, Brădești, Filiași; Județul Gorj – 62,7 kilometri: Țânțăreni, Turburea, Aninoasa, Săulești, Vladimir, Bărbătești, Jupânești, Târgu Cărbunești, Scoarța, Dănești, Târgu Jiu. Valoarea estimată a investițiilor este de 13,9 miliarde lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este prevăzută din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Transport 2021-2027.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!