spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
joi, iunie 13, 2024
Altele
  AcasăEconomicCEO: Materiale pentru mentenanța circuitelor de transport cărbune

  CEO: Materiale pentru mentenanța circuitelor de transport cărbune

  Administrația Complexului Energetic Oltenia (CEO) a alocat fonduri pentru mentenanța circuitelor de transport cărbune. Vor fi achiziționate discuri abrasive folosite pentru tăierea benzilor din cauciuc. Ulterior, benzile vor putea fi reparate.

  Discurile abrazive sunt scule așchietoare folosite pentru operații de ajustare -șlefuire, debitare, asperizare, retezarea covoarelor de cauciuc cu cord de oțel în vederea pregătirii capetelor pentru vulcanizare.

  Datorită acestor utilizări, discurile abrazive sunt folosite în carierele CEO de către echipele proprii de intervenții în activitățile de întreținere, reparare, revizie a utilajelor de carieră.

  În același timp, este în pregătire și o licitație pentru cumpărarea de benzi din cauciuc noi. Astfel, a fost demarată procedura de selecție pentru o licitație care să asigure încheierea unui contract pentru livrarea de benzi transportoare din cauciuc în carierele miniere care vor fi menținute la Complexul Energetic Oltenia și în anii următori. Este de amintit că la nivelul Complexului Energetic Oltenia este în derulare un Plan de restructurare care presupune închiderea de capacități de producție și construirea de capacități verzi de producere a energiei electrice.

  În curând, se va renunța la mai multe sectoare miniere și altele vor fi comasate. De la 1 ianuarie 2026, la nivelul Complexului Energetic Oltenia ar trebui să mai rămână 3 grupuri energetice la Rovinari și Turceni, precum și patru cariere miniere. Toate vor intra însă în rezervă de capacitate. Prin urmare, vor fi folosite doar periodic și la solicitarea Ministerului Energiei. Așadar, achiziția și necesarul de benzi transportoare pentru circuitele de transport cărbune și steril vor fi în scădere și chiar vor tinde spre zero în anumite cazuri. După 2032 se va funcționa numai cu grupurile pe gaze naturale și cu parcurile fotovoltaice. Astfel, vor fi desființate complet circuitele de benzi din cauciuc.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!