spot_img
21 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 15, 2024
Altele
    AcasăActualitatePatru cardiologi pleacă din Spitalul Târgu Jiu. Liniile de gardă nu mai...

    Patru cardiologi pleacă din Spitalul Târgu Jiu. Liniile de gardă nu mai pot fi asigurate

    Liniile de gardă de la Secția de Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu nu mai pot fi asigurate, după ce patru medici și-au încetat colaborarea. 

    „În ultima perioadă, doi medici de specialitatea cardiologie au încetat activitatea prin pensionare și doi medici cardiologi vor înceta activitatea prin demisie. La nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, cinci medici din cei șapte care efectuau gărzi au încetat contractele individuale de muncă pentru asigurarea continuității liniei de gardă, începând cu 19.05.2023. Motivele invocate au fost numărul mare de prezentări în Camera de gardă și consulturile interdisciplinare existente la nivelul unității medicale, dar și faptul că tariful de gardă este calculat având la bază salariul din 2018.
    Situația existentă a dus la imposibilitatea întocmirii graficului de gardă începând cu data de 20 mai“, a menționat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

    Conducerea spitalului a cerut ajutor altor unități medicale

    Spitalul din Târgu Jiu a cerut ajutorul altor unități medicale, pentru a-i ajuta cu liniile de gardă: „Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a transmis adrese de sprijin cu personal în specialitatea cardiologie pentru asigurarea liniei de gardă către unitățile medicale din județul Gorj, cât și la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. De asemenea, au fost informați Ministerul Sănătății, Direcția de Sănătate Publică, Consiliul Județean Gorj și Casa de Asigurări de Sănătate Gorj“, a mai adăugat Mihaela Țicleanu.

    Trei posturi de medici cardiologi scoase la concurs

    Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu va scoate la concurs trei posturi de medici cardiologi: „Luna trecută, au fost demarate procedurile legale pentru organizarea concursurilor de ocupare a posturilor vacante (1 post medic rezident specialitate cardiologie, 1 post medic primar cardiologie și 1 post medic specialist cardiologie), care au fost suspendate temporar prin emiterea Ordonanței 34/2023. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu efectuează în continuare demersuri pentru rezolvarea acestei situații, purtând discuții repetate cu medicii secției pentru a reveni în linia de gardă.
    În situația în care nu vor exista soluții pentru asigurarea liniei de gardă, se va solicita Ministerului Sănătății comasarea liniei de gardă Medicină Internă – Cardiologie, conform legislației în vigoare“, a menționat purtătorul de cuvânt al spitalului din Târgu Jiu

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: