spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
marți, iunie 6, 2023
Altele
  AcasăActualitatePatru deținuți le-au vorbit elevilor despre greșelile pe care le-au făcut

  Patru deținuți le-au vorbit elevilor despre greșelile pe care le-au făcut

  Patru deținuți din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu au discutat vineri, 19 mai, cu elevii de la Liceul cu Program Sportiv Târgu Jiu despre greșelile pe care pe care-au făcut și din cauza cărora au ajuns în această situație.

  Proiectul este denumit „Și din greșelile altora poți învăța”. „Activitatea a fost coordonată de Comisar șef de poliție penitenciară Raluca Dobrițan și Subcomisar de poliție penitenciară Mihaela Cenușe, psihologi în cadrul Serviciului Reintegrare Socială al Penitenciarului Târgu Jiu. La demers au participat 4 persoane private de libertate care execută pedepsele în regim semideschis, cadre ale penitenciarului și elevi ai unității de învățământ.

  Persoanele participante la activitate au purtat discuţii care au avut ca subiect evoluţia fenomenului agresivității și violenţei în şcoli şi prevenirea delincvenţei juvenile.  Persoanele private de libertate au vorbit deschis despre cauzele care au condus spre comiterea faptelor pentru care se află în executarea pedepselor privative de libertate, despre influența anturajului şi consecinţele unor alegeri nepotrivite. S-a accentuat aspectul unei fine demarcații între lucruri aparent banale, minore, copilărești (îmbrânceli, jigniri, intimidări) și angajarea în conduite antisociale care intră sub incidența legii penale. De asemenea, s-a atras atenţia și asupra absenteismului şi abandonului şcolar, consumului de alcool şi droguri.

  Activitatea derulată cu elevii Liceului cu Program Sportiv a avut un impact pozitiv asupra acestora, tinerii implicându-se în discuții și fiind deschiși la generarea de soluții pentru a preveni conduitele infracționale. Specialiștii s-au bucurat de sprijinul colectivului de profesori, astfel că aceste acțiuni se vor desfășura și în viitor.

  În acest context, educația apare ca mijloc de prevenire a infracțiunii, instituția penitenciară fiind, înainte de toate, un serviciu public aflat în slujba comunității, ale cărei interese le reprezintă“, se arată într-un comunicat al Penitenciarului Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: