spot_img
24 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăActualitatePeste 140 de milioane de euro, la dispoziția oamenilor de afaceri din...

  Peste 140 de milioane de euro, la dispoziția oamenilor de afaceri din Gorj pentru a demara noi investiții

  Ghidul solicitantului pentru Fondul de Tranziție Justă destinat mediului de afaceri din județul a fost lansat, astăzi, în dezbatere publică pe o perioadă de 60 de zile, în prezența ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

  Județul Gorj va beneficia de o sumă de 537 milioane de euro prin Fondul de Tranziție Justă. Din această sumă, aproximativ 140 de milioane de euro va fi destinată susținerii unor proiecte de investiții ale mediului de afaceri.

  „Este vorba de o jumătate de miliard de euro pentru dezvoltare economică, iar acești bani trebuie folosiți cu înțelepciune. Am venit în mijlocul dumneavoastră să ne spuneți ce trebuie făcut în plus, să ducem mesajul dumneavoastră și să vedem nevoia reală de dezvoltare, pentru a ne creiona lucruri cu ceea ce dumneavoastră aveți nevoie. Bani sunt alocați pentru atragerea de investitori, pentru crearea de locuri de noi și pentru ca să avem parte de o tranziție ușoară a ceea ce înseamnă energia verde și o să vedeți că 6.000 de gospodării sunt planificate pentru a beneficia de măsurile cu privire la energia verde și sprijinul populației a ceea ce înseamnă panouri solare.
  Din bugetul acesta de aproape 540 milioane de euro, astăzi lansăm în consultare publică aproape 150 de milioane de euro, buget destinat mediului de afaceri, locuri de muncă, investiții. Banii care se pot accesa pentru un proiect ajung până la cinci milioane de euro. Ne dorim ca să faceți cu acești bani lucruri care contează pentru oameni și să vă sprijinul pentru crearea de locuri de muncă. Obiectivul nostru este să fie înființate 2.300 de locuri de muncă și sprijinul a 1.300 de companii pentru dezvoltarea de afaceri“.
  Ghidul solicitantului permite acces la finanțare pentru categoriile de beneficiar vizați.
  Prin acest program, 6.800 de participanți vor beneficia de cursuri de recalificare profesională.” a declarat ministrul Boloș.

  Ce amendamente sunt propuse

  Oamenii de afaceri prezenți în sală au subliniat o serie de deficiențe care trebuie îndreptate. În Ghidul Solicitantului se menționează nimic despre terenurile deținute în superficie de oamenii de afaceri. Primarul orașului Rovinari, Dorin Filip, a spus că limita maximă de cinci milioane de euro pentru un proiect este prea mică, deoarece investițiile mai mari pornesc de la 15 milioane de euro.
  Luminița Popescu, rectorul Universității Constantin Brâncuși din Târgu Jiu, a atras atenția că la capitolul de formatori în privința reconversiei forței de muncă nu sunt cuprinse și universitățile.

  Prefectul județului Gorj, Cristina Cilibiu, a precizat că instituția pe care conduce se va implica pentru ca acest program de finanțare să fie implementat cu succes: „Instituția pe care o reprezintă va face tot ceea ce este nevoie ca acest program să-și atingă obiectivul și județul Gorj să fie sprijinit să se dezvolte cât mai mult în următorii ani. Suntem oameni care îșți doresc din tot sufletul ca județul nostru să prospere“.

  Urmează ca în următoarea perioadă de 60 de zile să fie făcute observațiile și problemele semnalate să fie remediate.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!