spot_img
15.8 C
Târgu Jiu
joi, iunie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitatePeste 200 de mineri și energeticieni nu pot să iasă la pensie

  Peste 200 de mineri și energeticieni nu pot să iasă la pensie

  Constantin Crețan, președintele Federației Naționale a Muncii, a declarat că numai organizația pe care o conduce monitorizeză peste 200 de cazuri de salariați  ai Complexului Energetic Oltenia, cărora le-a fost respins dreptul la pensionare în baza Legii 197/2021 și a Legii 74/2022.

  Sunt peste 200 de angajați care nu pot să iasă la pensie. Este vorba de cazurile pe care le monitorizăm noi, prin Federația Națională a Muncii. Au dat în judecată Casa Județeană de Pensii. Sunt contestate acele decizii de respingere. Ei nu totalizează 25 de ani vechime în specialitate, pentru că au lucrat o parte în subteran și altă parte la suprafață. Nu pot cumula grupele. Dar au activat în același domeniu de activitate și în producție. În mod normal, trebuie să le recunoască toată activitatea și toți anii lucrați în minerit în general, nu contează sectorul. Nu se întâmplă acest lucru și s-a ajuns la respingerea dosarelor de pensionare și la procese în instanță”, a declarat Constantin Crețan, președintele Federației Naționale a Muncii.

  Sunt programate sute de procese pentru pensionările de la Complexul Energetic Oltenia. Sunt trei categorii de dosare pe rolul instanțelor de judecată din Gorj și din regiune, provenite de la angajați din Complexul Energetic Oltenia sau pensionari proveniți de la compania energetică. O primă categorie este a celor care au ieșit la pensie, însă nu au fost mulțumiți de cuantumul pensiei. A doua categorie este a celor care erau pensionari și au solicitat recalcularea pensiilor în baza Legii 197 din 2021. A treia categorie este a angajaților care au depus dosare în vederea pensionării, însă nu au avut câștig de cauză. Astfel, au contestat în instanță deciziile de respingere.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!