spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăEconomicCe se întâmplă cu sporurile de la CEO

  Ce se întâmplă cu sporurile de la CEO

  Administrația și sindicatele din Complexul Energetic Oltenia ar putea cădea de acord cu introducerea unor sporuri în salariu. Sunt sporuri de fidelitate, de carieră, care ar putea să fie afectate de măsurile de austeritate. Prin urmare, la negocierea viitorului Contract Colectiv de Muncă de la Complexul Energetic Oltenia, va fi avută în vedere problema sporurilor.

  În același timp, se caută soluții, în continuare, pentru a se rezolva, de anul viitor, problema numărului tichetelor de masă și a valorii voucherelor de vacanță. Ambele ar urma să scadă anul viitor, ca urmare a aplicării măsurilor de austeritate.

  Este de amintit că sindicatele și administrația din Complexul Energetic Oltenia au convenit miercuri semnarea unui act adițional la Contractul Colectiv de Muncă. Este vorba de Actul Adițional nr. 6, cu următoarele prevederi: Anexa nr. 5 privind normativul de personal negociat și agreat de sindicatele semnatare ale CCM; Anexa nr. 9 privind grila de salarizare. Aceasta va fi indexată cu 300 lei pe fiecare clasă de salarizare; Anexa nr. 10 – plan formare profesională. Pentru introducerea sporurilor în salariu.

  Administrația a prezentat 3 variante, din care reiese că vor fi discrepanțe între salariați, de aceea s-a hotărât ca, la noul Contract Colectiv de Muncă, după prezentarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli al S. CEO SA, să fie indentificați banii care pot acoperi discrepanțele dintre salariații pe aceeași clasă de salarizare. Vor fi căutate soluții și legat de cuantumul tichetelor de masă și a voucherului de vacanță, care ar putea rămâne cu o valoare netă de numai 1.296 de lei.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: