spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăActualitatePlatformă online cu programele de finanțare din fonduri europene, lansată de UCB

  Platformă online cu programele de finanțare din fonduri europene, lansată de UCB

  Universitatea „Constantin Brâncuși“ (UCB) a lansat un portal online cu oportunitățile de finanțare din fondurile europene. Acesta este dedicat atât instituțiilor, cât și societăților sau organizațiilor nonguvernamentale și chiar și fermierilor. Site-ul UCB este disponibil la adresa finantari.utgjiu.ro.

  Luminița Popescu, rectorul UCB, a spus că platforma a fost lansată pentru a veni în întâmpinarea unei nevoi a comunității: „Joi s-a lansat programul regional al regiunii sud-vest Oltenia, care este un program care gestionează aproximativ 1,2 miliarde de euro, pe exercițiul financiar 2021-2027. Programul Regional are opt axe principale și este al regiunii sud-vest Oltenia. Toate entitățile trebuie să fie pregătite și informate cu privire la posibilitățile de finanțare din fonduri europene, care sunt puse la dispoziție prin Programul Regional 2021-2027.
  Până la sfârșitul anului trebuie să se aprobe și Planul Teritorial Tranziție Justă, care a fost transmis Comisiei Europene și este trimis în dezbatere. Acesta va fi lansat, cel mai probabil, în primăvara anului viitor.
  În acest context, universitatea a promis că vine în sprijinul comunității cu dezvoltarea unui portal de informare, unde să găsim informații, care să fie structurate pe fiecare categorie de public în parte, adică secțiuni dedicate IMM-urilor, ONG-urilor, autorităților, societăților. Portalul nostru mai are secțiuni dedicate PNRR, unde găsim informații doar despre competițiile de proiecte care urmează să fie deschise în cadrul programului național de redresare și reziliență și, de asemenea, avem secțiune dedicată Programului Regional Tranziție Justă“.

  Echipă pentru îndrumarea celor care vor să acceseze fondurile europene

  Luminița Popescu a precizat că urmează să se formeze și o echipă care să ofere informații de bază pentru cei care vor să acceseze fonduri europene: „Este un prim pas pe care îl facem pentru a acorda sprijin comunității și aici ne referim la publicul larg. Următorul pas va fi acela în care să facem un minim de îndrumare celor care ne caută. Noi putem și acum să acordăm un mimim de îndrumare, în funcție de nevoile fiecărei entități“.
  Platforma a fost realizată cu resursele proprii ale universității și nu a implicat costuri.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!