spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrefect: ”Într-o săptămână, maxim două, se va circula pe Transalpina”

  Prefect: ”Într-o săptămână, maxim două, se va circula pe Transalpina”

  Se lucrează în continuare pe Transalpina. Prefectul susține că drumarii vor începe să lărgească zona carosabilă pentru ca circulația să fie reluată. În maxim două săptămâni, dacă vremea nu se va schimba, drumul va fi deschis, susține Corneliul Răducan.

  “Deși vremea  din ultimele zile a fost potrivnică, lucrătorii de la Drumurile Naționale și-au făcut treaba și au făcut acțiuni de deszăpezire. Sperăm ca în decurs de o săptămână, maxim două, în funcție de cum ne va permite și vremea, și cu un chin funcție de situațiile concret întâlnite pe această șosea de mare altitudine, să dăm drumul la Transalpina. S-a făcut joncțiunea cu cei de la Drumurile Naționale de la Vâlcea, urmând ca după aceasta să se înceapă pe operațiunea de lărgire, pentru că s-a deschis decât pe un sens și urmează ca și sensul celălalt să fie deszăpezit”, a declarant prefectul de Gorj.

  Avertizări

  Sunt și turiști care nu mai au răbdare. Autoritățile susțin că mai mulți cetățeni au fost prinși cu mașinile după indicatorul care arată că drumul e închis. “Vreau să fac un apel către toți turiștii care vizitează zona montană Rânca să nu se aventureze pe Transalpina până ce aceasta nu va fi deschisă oficial, pentru că există  posibilitatea  declanșării de avalanșe. În unele porțiuni chiar ieri a nins, există riscul ca să se depună un strat de zăpadă. Tocmai de aceea, îi sfătuiesc să nu se avânte pe Transalpina pentru că, deocamdată, nu este deschisă circulației și prezintă pericol pentru participanții la trafic”, a mai transmis Corneliu Răducan.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: