spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
duminică, martie 3, 2024
Altele
  AcasăActualitatePrefectul de Gorj pune palma conducerii CEO. Declinul continuă

  Prefectul de Gorj pune palma conducerii CEO. Declinul continuă

  Prefectul de Gorj, Iulian Popescu, membru PNL, sprijină necondiționat conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO). El nu consideră că șefii Complexului se fac vinovați de lipsă de transparență, sau de situația dezastruoasă în care a ajuns compania de stat. Asta în condițiile în care peste 1800 de angajați stau cu frica-n sân că le expiră, în două zile, contractele încheiate pe perioadă determinată. Mai mult, șeful său de partid de la Gorj, senatorul Ion Iordache, stă cu mâinile-n sân, deși a avut toate pârgiile necesare să nu lase CEO să moară. 

  În condițiile în care CEO a ajuns la marginea prăpastiei, capacitățile sale de producere a energiei pe bază de cărbune închizându-se de la o zi la alta, sindicaliștii protestează în fel și chip, pentru aplicarea legii 197/2021, care prevede ieșirea la pensie a angajaților cu 13 ani mai devreme, iar celor 1800 de angajați pe perioadă determinată le expiră contractul, conducerea CEO a tot tăcut, iar prefectul Iulian Popescu îi pune palma. El a declarat pentru Accent TV că șefii CEO nu au nimic de ascuns: „Nu e vorba de ermetism. (…) Eu am sugerat conducerii Complexului Oltenia să aibă, perioadic, discuții cu presa. Acum, fiecare instituție, fiecare societate are o anumită politică, nu vreau să mă pronunț, dar, cu siguranță, nu există lucruri pe care cineva să-și dorească să le ascundă. Este un mod de abordare diferită față de presă, față de tipurile de informații care pot să fie publice sau nu.”

  Garanții … negarantate, sindicaliștii revoltați, prefectul huiduit

  Chiar și când, în al 12-lea ceas, conducerea CEO a decis să comunice sindicatelor, marți, că vor fi prelungite contractele de muncă ale celor 1800 de angajați pe perioadă determinată, cu încă șase luni, anunțul a fost făcut, în condițiile în care abia miercuri va intra la vot, la Camera Deputaților, legea care ar permite acest lucru. Cu toate acestea, prefectul continuă să acorde credit conducerii CEO, mai mult, a încercat să-i convingă pe sindicaliștii care protestau în fața Prefecturii, zilele trecute, că situația e sub control. Doar că oamenii l-au huiduit, oprindu-l din discursuul pe care-l ținea la microfon, în fața lor.

  Iordache, indiferent, sau interesat?

  Șeful de partid al prefectului Popescu, senatorul Ion Iordache, care conduce organizația PNL Gorj și l-a propulsat pe noua funcție, nu mișcă un deget pentru salvarea Complexului Energetic Oltenia. Planul de restructurare și decarbonare, care impune închiderea capacităților de producere a energiei pe bază de cărbune, a fost făcut pe vremea când PNL guverna cu USR și UDMR. Mai mult, Iordache și Popescu au avut ministru al Energiei de la PNL, au și acum, dar nu s-au zbătut să fie renegociat Planul, nici măcar acum, în ceasul al 12-lea. Ba mai mult, Iordache a afirmat că se închid carierele și, automat, termocentralele CEO, pentru că se termină zăcământul de cărbune, fără să aducă nici o probă în susținerea acestei afirmații. „Gurile rele” spun că acesta ar avea interesul să se închidă capacitățile CEO pe bază de cărbune, pentru că vrea să facă afaceri cu panouri fotovoltaice, având suprafețe imense de teren în Gorj, în zona Turceni, unde există cea mai mare termocentrală a CEO. Și s-a mai spus în spațiul public faptul că stațiile electrice ale termocentralelor, prin care CEO injectează energie în Sistemul Energetic Național, ar fi vânate de producătorii de energie verde.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: