spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrefectul vrea PUZ la Rânca. „Au fost niște reguli de urbanism încălcate“

  Prefectul vrea PUZ la Rânca. „Au fost niște reguli de urbanism încălcate“

  Prefectul județului Gorj, Corneliu Răducan, susține că este nevoie de întocmirea unui Plan Urbanistic Zonal pentru stațiunea Rânca: „Există la momentul actual posibilitatea ca cele două localități să își facă un Plan Urbanistic Zonal pe teritoriul întregii stațiuni Rânca, astfel încât probele să fie tratate în mod unitar. Intenționez să am o întâlnire cu ambii primari și să inițiem elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal, pentru că atunci se poate stabili care sunt problemele reale ale stațiunii“.

  Locurile de parcare, una dintre problemele majore

  Locurile de parcare sunt deficitare, în opinia prefectului, în zona Rânca: „Locurile de parcare reprezintă una dintre problemele majore. Există mai multe variante luate în calcula. Una dintre acestea este amenajarea, pe timp de iarnă, unei parcări de mari dimensiuni și să se permită accesul doar pentru a-și duce bagajele la pensiunea la care sunt cazați, după care să își lase mașina în parcare. O altă soluție este identificarea de terenuri pe care se pot amenaja parcări și cred că o parcare supraterană ar fi ideală și avem exemplul stațiunii Poiana Brașov“, a spus prefectul de Gorj la o emisiune de la Radio Accent.

  „Regulile de urbanism, încălcate în mod grosolan“

  Corneliu Răducan a mai precizat că la Rânca au fost încălcate regulile de urbanism atunci când s-au construit pensiunile și alte spații de cazare: „La Rânca au fost niște reguli de urbanism încălcate în mod grosolan. Există un regulament de urbanism în care ți se impun niște reguli clare. Adică pentru o pensiune cu zece locuri de cazare trebuie obligatoriu să ai patru locuri de parcare, care trebuie asigurate pe parcela concesionată. Aceste reguli au fost încălcate de când s-a înființat stațiunea, iar acum ne-am trezit în imposibilitatea de a reglementa anumite chestiuni. Sper ca acest PUZ să găsească o soluție pentru a elimina o mare parte din probleme“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: