spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitatePregătiri de 1 Decembrie, finalizate! Bani economisiți de autorități!

  Pregătiri de 1 Decembrie, finalizate! Bani economisiți de autorități!

  Ziua Națională a României va fi sărbătorită anul acesta în condiții speciale. La Târgu Jiu autoritățile susțin că s-au pregătit deși evenimentul nu va fi marcat în prezența publicului. Singura bucurie este aprinderea iluminatului festiv.

  Autoritățile locale și județene au stabilit în ce condiții vor fi organizate, la Târgu Jiu, acțiunile dedicate Zilei Naționale a României. “Vom marca această sărbătoare în Piața Prefecturii, dar, din păcate, fără cetățeni. Doar autoritățile publice locale și județene vor marca acest eveniment la ora 11. Această oră nu este stabilită neapărat pentru populație, deoarece se impun măsuri de protecție. Vom face tot ceea ce depinde de noi, sub coordonarea Instituției Prefectului, să respectăm aceste măsuri. Sunt 100 de persoane, reprezentanții autorităților publice centrale, prin reprezentanții Guvernului în teritoriu, respectiv Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Primăria Municipiului Târgu Jiu, reprezentanții Armatei și ai celorlalte unități din subordinea Ministerului de Interne. Din păcate, de data aceasta nu vom mai avea nici defilare, pentru că nu se mai impune. Se va da doar onorul la Gardă și atât”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

  Se aprind beculețele

  Dacă în alți ani, municipalitatea aloca sume importante de bani pentru masa oferită gratuit și spectacolele organizate în centrul orașului, în acest an, sumele au fost economisite. “În aceste condiții sunt excluse evenimentele pe care le organizam pe data de 1 Decembrie, masa tradițională și celelalte activități, ci rămâne doar să aprindem iluminatul festiv. Aprinderea va avea loc seara, doar cu acea fetiță care va fi prezentă acolo împreună cu mine. Vom face în așa fel încât la ora 18 să se aprindă și în municipiul Târgu Jiu iluminatul festiv. În mare parte instalațiile sunt deja pregătite. Se vor mai monta însă și după data de 1 Decembrie, dar cel puțin zonele de interes maxim, respectiv zona centrală și parcurile Lido și Debarcader, vor fi pregătite de Ziua Națională. Ulterior, până pe data de 6 decembrie, rămâne să finalizăm montarea tuturor instalațiilor în municipiul Târgu Jiu”, a mai transmis edilul Municipiului Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: