spot_img
26.8 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesO nouă medalie internațională obținută la Informatică de liceanul Giovani Popescu

  O nouă medalie internațională obținută la Informatică de liceanul Giovani Popescu

  Liceanul târgujian Ion (Giovani) Popescu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, a obținut încă o medalia la un concurs internațional de informatică. Acesta a obținut medalia de bronz la a XII-a ediţie a International Autumn Tournament in Informatics  – IATI 2020, care s-a desfăşurat online, având în vedere restricțiile prevăzute de limitarea pandemiei de COVID-19. La competiție au participat informaticieni din 16 țări, unele fiind adevărate forțe în domeniul informaticii precum: Rusia, Israel, Ucraina, Bulgaria sau Georgia.

  Un concurs foarte puternic

  Concursul a avut o formă oficială și neoficială, iar Giovani a participat din partea unei comunități deoarece în România există condiția că nu mai poate participa deoarece a fost la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, unde a luat medalia de argint.

  Profesorul Eugen Nodea, de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“, a fost team-leader la echipa națională de seniori. „Giovani nu își poate folosi medalia pentru a-și lua premiul de la Ministerul Educației. Este mai mult pentru prestigiul lui și pentru a se antrena. Toată echipa României de informatică, formată din 12 componenți, a fost înscrisă la acest concurs. Doar patru au reprezentat României, iar restul au reprezentat liceele sau diferite comunități. Anul trecut, Giovani a obținut tot medalia de bronz la acest concurs foarte puternic deoarece vin echipele rusești, care sunt foarte bune“, a explicat profesorul Eugen Nodea.
  Aproximativ 200 de elevi au participat la competiția internațională.

  A câștigat nenumărate premii

  Giovani Popescu a obţinut mai multe premii importante la olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale. În toamna anului trecut, liceanul a fost distins cu medalia de argint la un concurs internaţional de Informatică la care au participat aproximativ 120 de concurenţi din mai multe ţări.

  De asemenea, tot anul trecut, Giovani a câştigat medalia de aur la Olimpiada Naţională de Informatică şi calificarea în lotul naţional al României.

  Liceanul a participat la Balcaniada de Informatică, fiind cel mai tânăr participant.

  De revelionul 2019, Giovani a aprins iluminatul festiv în municipiul Târgu Jiu, alături de cântăreaţa Inna, care a susţinut un concert.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: