spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitatePreședintele Directoratului CEO: „2022 poate fi anul unor transformări majore“

  Președintele Directoratului CEO: „2022 poate fi anul unor transformări majore“

   

   

  Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia (CEO), Daniel Burlan, a declarat că anul viitor poate fi cel în care se vor petrece cele mai importante transformări în cadrul companiei energetice: „2022 poate fi anul unor transformări majore în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Intrăm în Planul de Restructurare care prevede investiții noi, capacități noi de producere a energiei electrice, o divizare a companiei, a Sucursalei Electrocentrale Craiova II, la jumătatea anului 2022. Vor fi create societățile mixte, SPV, pentru care avem potențiali parteneri care au cumpărat caietul de sarcini și sunt interesați de a participa la investiții alături de CEO. Începe o transformare a Complexului Energetic Oltenia dintr-un producător monocombustibil, așa cum este acum, într-un producător de mixt energetic. Vom începe cu parcurile fotovoltaice și vor demara proiectele pentru grupurile pe gaz, astfel încât până la sfârșitul perioadei prevăzută în Planul de Restructurare să fie o companie viabilă, care să nu mai aibă nevoie de intervenția statului“, a declarat Daniel Burlan la o emisiune de la Accent Tv.

   

  „Planul de Restructurare va fi aprobat în forma în care a fost livrat Comisiei Europene“

   

  Daniel Burlan a precizat că Planul de Restructurare va fi aprobat de Comisia Europeană, fiind doar un pas de îndeplinit până când se va întâmpla acest lucru: „Planul de restructurare trebuie dus la finalitate, așa cum a fost înaintate Comisie Europene. În discuțiile pe care le-am avut cu Comisia Europeană s-a apreciat progresul făcut de Complexul Energetic Oltenia privind implementarea măsurilor din Planul de Restructurare. La un videocall la care au participat reprezentanți ai Comisie Europene, DigiClima și Banca Europeană de Investiții, care asigură finanțarea acestor proiecte, Comisia Europeană le-a sugerat că acest Plan de Restructurare va fi aprobat în forma în care a fost livrat Comisiei Europene și că este vorba doar de timp până când va avea o decizie favorabilă din partea Comisiei Europene.

  Comisia Europeană vrea să se asigure că măsurile din Planul de Restructurare vor fi realizate și a lăsat acest timp pentru a vedea cum va începe Complexul Energetic Oltenia să implementeze aceste măsuri. O ultimă dovadă pe care trebuie să o prezentăm Comisiei Europene este să prezentăm oferte angajante din partea potențialilor investitori în societățile mixte pe care vrem să le creăm, deoarece fiecare dintre proiectele pe care dorim să le implementăm, cele opt parcuri fotovoltaice și cele două centrale pe gaz vor fi constituite în câte un SPV, care poate să aibă un investitor sau zece investitori“.

   

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: