spot_img
6.2 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
  AcasăActualitatePrețul legumelor produse în Gorj îi sperie pe cumpărători

  Prețul legumelor produse în Gorj îi sperie pe cumpărători

  Legumele bio sunt prea scumpe pentru buzunarele gorjenilor. În piețele din Târgu Jiu au apărut, de ceva timp, legume proaspete, produse în Gorj. Din păcate, așteptările cumpărătorilor au pălit în fața prețurilor. Un kilogram de roșii produse în solariile de la noi sare lejer de 6 lei. Unii cumpărători susțin că preferă să guste tot pe cele din import.

  Prețurile pentru un kilogram de roșii bio pornesc de la 6 lei pentru calitatea a doua și ajung chiar și la 12 lei. Castraveții se vând cu 5-7 lei, dolveceii cu 4-5 lei, ardeiul cu 7-8 lei, iar vinetele sar de 8 lei kilogramul. Munca producătorilor nu este contestată, doar că prețul nu se justifică în plin sezon.
  “Vă spun sincer că sunt scumpe. Poate sunt mai gustoase dar nu îmi permit. Prefer să iau la bucată, ca să zic așa, din magazine, de unde îmi pot alege singură. Acum și în supermarketuri am văzut etichete cu produs în România. Să fim serioși, ce mai este bio?!”, a declarat un pensionar.
  “Am cumpărat din ăștea mai rozalii. Gustoase dar grele și scumpe. Am dat 12 lei pe 3 roșii. Este, într-adevăr, muncă în grădină, dar și prețurile afișate sunt pe măsură. Fiecare vrea să trăiască. Așteptăm o ieftinire și apoi, poate nepermitem mai mult decât de poftă”, a declarant o târgujiancă.

  Programul Tomata
  La Gorj, doar 16 beneficiari s-au înscris, anul acesta, în Progreamul Tomata. Cei mai mulți preferă să producă după propriul plan, chiar dacă pierd subvenția de 3000 de euro, oferită de stat. “Prin programul de anul acesta, Programul Tomata, avem, în primul ciclu, un număr de 16 beneficiari. Dintre acești, doi nu au reușit să planteze. În momentul de față, până la sfârsitul lunii august, vor fi depuse documentele de vânzare, urmând să vedem cine poate să primească banii de la bugetul național. Până în prezent, doar nouă cetățeni au depus actele. În a doua perioadă a acestui an va demara ciclul doi pentru acest program, urmând ca ultima plată să se facă la finalul anului”, au transmis reprezentanții DADR Gorj.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: