spot_img
26.8 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrimăria Runcu oferă 50 de camere pentru cazarea refugiaților

  Primăria Runcu oferă 50 de camere pentru cazarea refugiaților

  Zeci de gorjeni s-a înscris pe platforma de ajutorare pusă la dispoziție de Guvernul României, pentru ajutorarea persoanelor refugiate din Ucraina.

  „Oferă diferite servicii, de la translator și până la cazare, ajutoare constând în medicamente sau alimente, transport. Oamenii s-au înscris și au întins o mână. Sunt 26 de persoane fizice care s-au oferit să ajute. Mai sunt și persoane juridice care la fel vor să-i sprijine pe sinistrați, iar Unitatea Administrativ Teritorială Runcu s-a înscris cu 50 de camere pentru cazarea refugiaților din Ucraina.

   

  70 de locuri pentru copiii ucrainieni aflați în orfelinate

   

  Alte 70 de locuri au fost puse la dispoziție de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj copiilor din Ucraina care se află în orfelinate.

  „De asemenea, DGASPC poate asigura 70 de locuri de cazare pentru copiii instituționalizați. Vor veni de acolo însoțiți de personalul lor“, a precizat .

   

  Județul Gorj este în zona verde

  La solicitarea Consiliului Județean Gorj, primăriile localităților din Gorj au întocmit o situație cu locuințele disponibile pentru cazarea refugiaților. Prefectul de Gorj susține că nu era nevoie de acest demers, deoarece totul este organizat la nivel național, iar județul Gorj se află în ultima zonă pentru primirea persoanelor din Ucraina: „Consiliul Județean a cerut această situația, dar nu trebuia făcută și a agitat oamenii degeaba, pentru că s-a stabilit de la început că tot ce se oferă se face prin platforma guvernamentală. Se centralizează la nivel național și de acolo își dirijează refugiații în funcție de solicitările pe care le au și de ofertele din județul respectiv. Județul nostru este în ultima zonă care poate să primească refugiați. S-au stabilit patru zone, pe culori: roșu, portocaliu, galben și verde. Noi suntem, în zona verde. O să primim refugiați care vin către familiile lor sau vor neapărat să ajungă în Gorj. Restul vor fi trimiși după o planificare pe care Guvernul o face“.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: