spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
luni, iunie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrimarii gorjeni refuză să pună în practică măsura anunțată de premierul Ciucă

  Primarii gorjeni refuză să pună în practică măsura anunțată de premierul Ciucă

  Edilii gorjeni refuză majorarea taxelor cu 50%, anunțată de premierul României, Nicolae Ciucă. Din teritoriu, astfel de practici, cu efect asupra buzunarului cetățenilor, sunt văzute diferit, primarii fiind cei care trag ponoasele când locuitorii pe care îi reprezintă o duc tot mai greu. Vestea majorării impozitelor a căzut că un fulger pe umerii populației, care e, deja, vitregită de măsurile adoptate de Guvern, prin liberalizarea pieței la utilități.

  Tot mai mulți primari din Gorj se gândesc să nu pună în aplicare măsura de majorare anunțată de la centru. În comuna Cătunele, ca și în altele, cele mai mari restanțe la impozit sunt cauzate de amenzile de circulație. Primarul susține că nu e corect să împovărezi populația, care face eforturi să își achite datoriile către bugetul local.
  „Noi, în comuna Cătunele, nu vom mări taxele în urma hotărârilor date de Guvern. În 2023 taxele vor fi majorate doar cu rata inflației pe anul trecut. Nu ne vor putea obliga. Prin hotărârea luată de Guvern va fi o creștere cu până la 50%, pe care noi nu o vom aplica. Nu cred că va fi obligatorie, oricum cetățenii sunt și așa greu încercați prin costurile și explozia de preturi din ultima perioadă”, a transmis primarul din Cătunele, Florinel Țuilă.

  Pe de altă parte, primarul din Scoarța susține că premierul Ciucă s-au folosit de numele primarilor pentru a-și susține cauza aberantă în privința măririi taxelor:
  „Chiar am fost supărat pe poziția primului ministru, când a spus că mărește taxele și impozitele, obligați fiind să facă asta, pentru că se măresc salariile primarilor și viceprimarilor. E de râsul curcilor să spui așa ceva, ca prim ministru. Cum poți să motivezi prin așa ceva. Cu ce afectează salariile primarilor și viceprimarilor bugetul național? Adică, să influențezi cetățenii împotriva primarilor și viceprimarilor? Ei nu sunt tot oameni? Cum poți să spui așa ceva pe un post, la o țară întreagă?”, a transmis Ion Stamatoiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: