spot_img
21.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăActualitatePrimarii se tem de reducerea activității CEO

  Primarii se tem de reducerea activității CEO

  Primarii se tem de situația în care se află Complexul Energetic Oltenia. Multe primării depind de banii primiți din impozite de la Complexul Energetic Oltenia și nu știu ce bugete vor avea peste câțiva ani, când se anunță că societatea își va restrânge activitatea. Vor fi închise atât cariere miniere, cât și capacități de producție de energie electrică, din sucursalele electrocentrale. De asemenea, numărul de salariați va scădea la sub jumătate în următorii 5 ani.

  Primarul din Drăguțești, Dumitru Ion Popescu, a declarat că atât administrația, cât și sindicatele trebuie să le spună oamenilor adevărul legat de viitorul companiei energetice: „Să nu îi mai mintă pe oameni. Dacă nu pot fi mărite salariile, să nu le mărească, dar să le spună clar cât vor mai putea conta pe locurile de muncă. Oamenii au credite, rate de plătit. Nu poți să te joci cu viața lor. În spatele unui miner sunt trei persoane. Nu trebuie să ne obișnuim cu ei în piață, acolo, unde protestează. Oamenii au dreptate să ceară să iasă la pensie. Sunt bolnavi și nu mai au unde să lucreze după 50 – 55 de ani. Cine mai angajează un om la 55 de ani? Vor tineri! Șefii CEO să iasă să spună adevărul legat de această companie”, a declarat Dumitru Ion Popescu, edilul din Drăguțești.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Taxele directe catre primarii , in timp , vor ajunge foarte mici. Dar nu asta e totul. Situatia va pute fi contracarata prin aducerea in limitele bunului simt a salariilor din primarii. Mai grav e ca vor fi bani mai putini la populatie pentru ca vor disparea locurile de munca iar pensionarii CEO vor pleca natural spre alte parti. Numai salariile si pensiile magistratilor, politistilor si a altor privilegiati si cu buna speranta de viata, nu vor reusi sa sustina decent o viata economica a Gorjului. Sperantele de supravietuire pentru zona ar trebui sa inceapa cu drumurile ce ar trebui sa fie facute urgent si de gasire de solutii pentru a diminua migrarea fortei de munca tanara si de a stimula demararea de investitii si aparatia de locuri de munca cu accent pe cele care aduc bani in Gorj. Poate asa, poate nu vom ajunge sa dam drumul cainilor pentru a muri de foame in Gorj!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!