spot_img
11.6 C
Târgu Jiu
duminică, martie 3, 2024
Altele
  AcasăActualitatePrimarul Gigel Jianu, despre banii de la Ministerul Dezvoltării: „Este o bătaie...

  Primarul Gigel Jianu, despre banii de la Ministerul Dezvoltării: „Este o bătaie de joc la adresa lui Brâncuşi”

  vilceanu-si-jianuLiberalii gorjeni critică modul în care au fost alocaţi bani prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2. Deputatul Dan Vîlceanu se referă la suma alocată pentru reabilitarea Axei Brâncuşi despre care spune că este insuficientă pentru a începe lucrările în condiţiile în care valoarea alocată reprezintă doar 5% din valoarea totală a proiectului, care se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro. „În acest moment avem 5% din valoarea proiectului alocaţi pentru Axa Brâncuşi. Nu este foarte clar dacă din aceşti bani vor fi plătite studiile de fezabilitate, proiecte, studii tehnice şi aşa mai departe pentru că domnul Ionescu spune că sunt plătite de primărie, iar domnul Adi Tudor a declarat public că sunt plătite prin sumele primite de la PNDL. Dacă vor fi plătite din sumele pe care le primesc de la Ministerul Dezvoltării, atunci suma asta nu îţi permite să începi nicio lucrare. Vă invit să faceţi un exerciţiu de imaginaţie şi să fiţi fiecare primarul municipiului Târgu-Jiu. Axa Eroilor este o stradă care traversează aproape tot oraşul. Şi vă întreb: v-aţi apuca să spargeţi toată strada asta având doar 5% din buget alocată? Mai vin şi restul de bani, nu mai vin? Cine ştie…Şi spun asta pentru că nici măcar 1 leu din acest program PNDL 2 nu este prevăzut în bugetul de stat pentru anul 2017. Sunt doar credite de angajament care reprezintă bani pe hârtie”, a declarat Dan Vîlceanu.

  Brâncuşi este în continuare politizat

  Mai mult, liberalul consideră că imaginea sculptorului Constantin Brâncuşi este folosită în continuare în scopuri politice: „Brâncuşi este în continuare politizat. În campania electorală, pesediştii să lăudau că vor primi bani pentru acest proiect, uitaţi-vă că în momentul în care nu au mai avut primar, s-au primit doar 5%. Cum să mai incluzi opere lui Brâncuşi în patrimoniul UNESCO dacă nu respecţi una dintre condiţiile impuse de UNESCO, adică această axă să fie vizibilă”.

  Bătaie de joc

  Primarul Municipiului Motru, Gigel Jianu, spune că este o bătaie de joc la adresa lui Brâncuşi. „Este o bătaie de joc şi nu pentru că îl vizează pe domnul primar Romanescu sau că vizează Târgu-Jiul şi târgujienii. E o bătaie de joc pentru că îl vizează pe însuşi Brâncuşi care e un simbol naţional. Şi dacă este periclitată includerea în patrimoniul UNESCO înseamnă că bătaia de joc este cu atât mai mare. Se finanţează stadioane în localităţi care nu au echipă de fotbal, nu au tradiţie în sport şi nu au avut niciodată. Se finanţează şi alte investiţii, unele fără rost, şi când vorbim de Brâncuşi nu au fost alocate nici măcar 2 milioane de euro”, a precizat primarul Gigel Jianu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: