spot_img
5.5 C
Târgu Jiu
vineri, februarie 23, 2024
Altele
  AcasăActualitatePrimele operații cu aparatură modernă achiziționată pentru Spitalul Târgu Jiu

  Primele operații cu aparatură modernă achiziționată pentru Spitalul Târgu Jiu

  Doi pacieni au fost operați laparoscopic cu unul dintre cele două Sisteme 3D-4K pentru chirurgie laparoscopică cu ICG, achiziționate de Consiliul Județean Gorj. Intervențiile au fost realizate de către medicii chirurgi Constantin Barbu și Adrian Sterie, de la Secția Chirurgie Generală II.
  Consiliul Județean Gorj a achiziționat două noi sisteme 3D-4K pentru chirurgie laparoscopică cu ICG destinate Secțiilor Chirurgie I și Chirurgie II ale Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, echipamente de ultimă generație. Echipamentele medicale recent achiziționate vor contribui semnificativ la eficiența și precizia intervențiilor chirurgicale laparoscopice.
  Cu noua aparatură au fost operați cu succes: o pacientă în vârstă de 45 de ani, căreia i s-a efectuat o colecistectomie laparoscopică cu camera 3D și un bărbat în vârstă de 41 de ani, diagnosticat cu apendicită acută, în cazul lui fiind efectuată o apendicectomie laparoscopică.
  „Echipamentele medicale recent achiziționate vor contribui semnificativ la eficiența și precizia intervențiilor chirurgicale laparoscopice, consolidând astfel poziția Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu ca centru medical de excelență.
  Toate aceste investiții din ultimii ani (în infrastructură sau echipamente medicale) reflectă angajamentul nostru față de îmbunătățirea infrastructurii medicale și oferirea de soluții pentru a asigura îngrijirea optimă a pacienților și a crește eficiența și calitatea serviciilor medicale.
  Mai multe informații despre această investiție găsiți accesând următorul link:
  a transmis Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.
  „Erau foarte necesare și sunt ultramoderne și foarte performante!“
  „Potrivit medicilor, colecistectomia laparoscopică cu camera 3D reprezintă intervenție minim invazivă de excizie a colecistului (vezicula biliară – fierea). Ea este operația de elecție, “standardul de aur” în ceea ce privește patologia colecistului. Apendicita acută este considerată cea mai frecventă urgență chirurgicală, având predominanță la vârstele tinere, dar putând apărea oricând pe parcursul vieții, cu diverse forme evolutive și posibile complicații redutabile. Apendicectomia sau operația de apendicită efectuată laparoscopic presupune îndepărtarea chirurgicală a apendicelui inflamat cu ajutorul unor instrumente introduse în abdomen prin incizii de mici dimensiuni“, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
  Medicii celor două secții de Chirurgie ale SJU Târgu-Jiu au transmis faptul că cele două sisteme sunt performante și erau necesare, fiind o investiție benefică atât pentru pacient, cât și pentru personalul medical. „Cele două sisteme 3D-4K pentru chirurgie endoscopică laparoscopică cu ICG destinate Secțiilor Chirurgie erau foarte necesare și sunt ultramoderne și foarte performante! Nu au multe spitale asemenea sisteme!”, a transmis dr Vasile Băleanu, medicul șef al Secției Chirurgie I.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: