spot_img
5.5 C
Târgu Jiu
vineri, februarie 23, 2024
Altele
  AcasăNationalCE cere modificarea normelor privind bunăstarea animalelor

  CE cere modificarea normelor privind bunăstarea animalelor

  Comisia Europeană a pus în discuție, joi, redefinirea normele UE privind bunăstarea animalelor, aducând modificări semnificative în ceea ce privește transportul animalelor vii și standardele pentru câini și pisici în unitățile de reproducție, magazinele de animale de companie și adăposturi.

  În centrul reformei se află schimbări radicale privind transportul animalelor vii, cu reduceri ale duratei călătoriilor, majorări ale limitelor de spațiu pentru fiecare animal și măsuri sporite în condiții extreme de temperatură. Norme stricte de creștere, adăpostire și îngrijire pentru câini și pisici sunt, de asemenea, introduse pentru a asigura un standard uniform în întreaga UE.

  Printre elementele cheie ale propunerilor se numără:

  1. Transportul Animalelor Vii: Reducerea duratei călătoriilor, majorarea limitelor de spațiu pentru fiecare animal și măsuri speciale în condiții extreme, precum temperaturile ridicate sau scăzute.
  2. Bunăstarea Câinilor și Pisicilor: Stabilirea standardelor minime pentru creșterea, adăpostirea și îngrijirea animalelor de companie, împreună cu cerințe stricte de trasabilitate și controale automate pentru vânzările online.
  3. Exportul de Animale: Înăsprirea normelor privind exportul de animale vii din UE, inclusiv implementarea unor controale mai stricte în țările terțe pentru a asigura standarde echivalente cu cele din UE.
  4. Comerțul cu Câini și Pisici: Abordarea creșterii alarmante a comerțului ilegal cu câini și pisici, în special pe piața online, cu introducerea unor norme uniforme și controale consolidate pentru a preveni abuzurile și practicile neloiale.
  5. Inițiativa Cetățenească Europeană: Răspunsul la inițiativa „O Europă fără produse din blană”, cu angajamentul de a evalua impactul asupra sănătății umane, animalelor și mediului în contextul abordării Comisiei privind „O singură sănătate”.

  Aceste propuneri, cea mai mare reformă în ultimii 20 de ani, reflectă nu doar evoluțiile științifice și tehnologice recente, ci și o abordare integrată și cuprinzătoare a Comisiei Europene pentru a asigura o protecție și bunăstare sporită a animalelor în întreaga Uniune Europeană.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: