spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrimul taxi la Târgu Jiu pentru persoanele cu dizabilități

  Primul taxi la Târgu Jiu pentru persoanele cu dizabilități

  Un taxi social a fost pus la dispoziția persoanelor cu handicap, membri ai Centrului de zi Christian din Târgu Jiu. Mașina dotată special pentru această categorie de persoană a fost achiziționată prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană obținut de Asociația Servim Comunitatea.

  Autoturismul a fost prezentat în centrul Municipiului Târgu Jiu cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Handicap. Mijlocul de transport este o binecuvântare pentru cei care abia reușesc să se deplaseze. “Era nevoie de un astfel de mijloc de transport. Este un cadou pe care îl primim cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități. Este o chestie normală pentru că trăim într-o țară europenă și așa trebuie să fie, să avem o mașină adaptată la nevoile persoanelor cu dizabilități. Problema cu taxiurile în orice oraș este complicate pentru că pentru noi, cei în fotoliu rulant, e greu să urci căruciorul și, atunci, cei mai mulți șoferi de taxi refuză cursele”,a declarat Robert Gavrilescu.

  Până în momentul de față au fost făcute aproximativ 400 de curse. Oficialii susțin că din luna mai este nevoie de implicare pentru ca persoanele cu handicap să beneficieze în continuare de sprijin. “Serviciul funcționează deja de mai multe luni. Avem solicitări pentru a transporta persoane la Comisia de evaluare a persoanelor cu dizabilități, la spital, cabinete medicale, la centre de zi pentru persoane cu dizabilități, Momentan acest serviciu este gratuit însă dorim pe această cale să facem apel la cei care pot să ne ajute să continuăm această gratuitate și după luna mai, când se termină acest proiect. Prin intermediul proiectului asociația a achiziționat un autoturism nou marca Dacia Dokker pe care l-a adaptat corespunzător printr-o firma de specialitate, cu rampă de acces pentru persoane în scaun rulant. Investiția ne-a costat 25 de mii de euro”, a declarat Daniel Andrei, manager proiect.

  Taxiul social poate fi solicitat gratuit de către persoanele cu dizabilități la numărul de telefon 0772.22. 33.44.

  P

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: