spot_img
33.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitateReacția CNAIR cu privire la construcția drumului expres Târgu Jiu-Craiova

  Reacția CNAIR cu privire la construcția drumului expres Târgu Jiu-Craiova

  Reacția Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu a întârziat să apară după ce deputatul USR de Gorj, Radu Miruță, a anunțat pe pagina sa de Facebook că drumul expres Târgu Jiu-Craiova nu se va face deoarece nu este prins în Planul Investițional 2020-2030.

  Cei de la CNAIR susțin că legătura între Craiova și Târgu Jiu nu a fost prevăzută nici prin Master Plan și nici prin Planul Investițional la profil de drum expres, ci la profil de drum Transregio. Această situație se înregistrează deoarece orice profil superior va fi demonstrat prin studiul de fezabilitate care este în derulare în momentul de față și prin volumele de trafic recenzat, care se află, la fel, în desfășurare.

  Astfel, susțin responsabili din CNAIR, este important ca această conectivitate între cele doua localități să fie menționată în documentele strategice de referință, profilul corespunzător fiind rezultatul studiului de fezabilitate.

  De asemenea, finanțarea pregătirii din Programul Operaţional Infrastructură Mare pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic validează, implicit, eligibilitatea finanțării etapei de execuție din Programul Operațional Transport 2021-2027.

   

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!