spot_img
Altele
  AcasăActualitateRecord de vizitatori la Expoziția Județeană de Păsări și Animale Mici de...

  Record de vizitatori la Expoziția Județeană de Păsări și Animale Mici de Rasă

  Un record de vizitatori s-a înregistrat în acest an la Expoziția Județeană de Păsări și Animale Mici de Rasă, care s-a desfășurat în perioada 5 – 7 ianuarie, la Sala de sport de la Liceul Sportiv din Târgu Jiu.

  „Anul acesta a fost mai bine față de anul trecut și ca număr de participanți și ca număr de exemplare. În acest an avem 31 de participanți și aproximativ 400 de exponate: găini, iepuri, porumbei, păsări exotice, fazani și păuni.


  Anul acesta au fost aproximativ 700 de vizitatori, mai bine față de anul trecut când au fost în jur de 600 de vizitatori“, a spus Sorin Sanda, președintele Asociației Crescătorilor de Păsări și Animale Mici de Rasă.

  A crescut numărul de crescători

  Numărul de crescători de păsări și animale mici de rasă a crescut în ultima perioadă.

  „Surprinzător, numărul de crescători a crescut în ultima perioadă și numărul de exemplare sunt mai bune calitativ. Sunt mulți pasionați și este un mod de relaxare.
  Sunt oameni care au vizitat expoziția și au prins drag de această pasiune. Avem noi membri care s-au înscris în asociația noastră“, a mai precizat Expoziția Județeană de Păsări.

  Exponate care au câștigat titlul de Campion național, la expoziția de la Târgu Jiu

  În cadrul expoziției au participat și proprietarii unor exponate care au câștigat titlul de Campion național. „Am participat și la expoziția națională și avem două titluri de campion național la iepure, prin Ionuț Bâzoc, și la porumbei, prin Ionuț Negrea.
  În cadrul asociației noastre avem crescători și din alte județe: Dolj, Vâlcea, Mehedinți. Au preferat să vină la noi“, a mai adăugat Sorin Sanda.

  Mihai Cosmin, 41 de ani, este unul dintre crescătorii participanți la Expoziția Județeană. Acesta se ocupă de creșterea porumbeilor, pasiune pe care a preluat-o de la bunicul său.

  „Particip în expoziție cu porumbei de rasă. Cresc porumbei din plăcere și îmi doresc să transmit această pasiune generațiilor următoare. Pasiunea nu este foarte costisitoare și nu necesită mari investiții. Trebuie să-ți placă în primul rând și nu trebuie să pui pe primul loc afacerea.
  Am această dragoste pentru creșterea păsărilor de la vârsta de 7-8 ani. Bunicii s-au ocupat la început“, a spus Mihai Cosmin.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: