spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăActualitateRestricții de circulație în Târgu Jiu pentru modernizarea iluminatului stradal

  Restricții de circulație în Târgu Jiu pentru modernizarea iluminatului stradal

  În luna august, lucrările la rețeaua de iluminat public se vor desfășura, de luna viitoare în zona urbană, a municipiul Târgu Jiu. Investiția a demarat în luna iunie pe strada Tismana, din localitatea componentă Bârsești.

  Pentru ca lucrările să se poată desfășura în mod normal, se vor introduce o serie de restricții. „Se va intra în oraș. Nu se va pune problema opririi circulației, ci se vor aplica anumite restricții atât pentru traficul auto, cât și cel pietonal. Vom lua toate măsurile solicitate de Poliția Rutieră pentru a siguranța traficul rutier și pietonal. Până la urmă, firma care execută lucrarea are această obligație. Sper să nu bulversăm foarte tare traficul. Vor fi câteva probleme, pentru că este imposibil să lucrezi pe un bulevard principal fără să creezi un anumit disconfort“, a precizat Ionuț Jilăveanu, director adjunct al Direcției de Investiții și Gospodărie Comunitară din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

  Iluminatul public nu va fi modernizat și în cartiere

  Toate cablurile de alimentare și de fibră optică se vor introduce în subteran. „Toate cablurile de alimentare a iluminatului public, dar și fibra optică se vor introduce în subteran. Se vor schimba anumiți stâlpi de iluminat“, a mai precizat Ionuț Jilăveanu.

  Iluminatul public va fi modernizat doar pe principalele străzi și bulevarde din Târgu Jiu, dar nu și în cartiere. „Modernizarea iluminatului public în baza acestui proiect nu se va face în toate cartierele orașului, ci pe principalele străzi și bulevarde. Termenul de finalizare al lucrărilor este de doi ani.

  Avem în intenție să extindem iluminatul pe led în toate cartierele din municipiul Târgu Jiu“, a spus director adjunct al Direcției de Investiții și Gospodărie Comunitară.

  Iluminatul public din Târgu Jiu este depășit

  Iluminatul public din Târgu Jiu nu respectă normele actuale: „În momentul de față, iluminatul din Târgu Jiu este realizat la standardele din 2006-2007, care sunt depășite. Fluxul luminos care trebuie asigurat în prezent a crescut destul de mult și prin această investiție va fi realizat la standardul actual“, a mai adăugat Ionuț Jilăveanu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!