spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăActualitateRomanescu îi ia fața lui Văcaru!

  Romanescu îi ia fața lui Văcaru!

  Schimbări de funcții în cadrul Asociației Zona Metropolitană Târgu-Jiu. Structura își schimbă statutul. Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, va ocupa funcția de președinte, iar fostul deputat Pro România, Alin Văcaru, pierde statutul de director general și va deveni director executiv.

  Schimbările intervin pe fondul modificării legii. Primarul Marcel Romanescu susține că va fi desemnat un Comitet Director format din 5 membrii.
  „A fost modificată legea și, în acest moment, trebuie schimbat statutul Zonei Metropolitane, pentru că sunt anumite aspecte care au fost modificate față de legea anterioară și de legile care cuprindeau aspecte legate de înființarea Zonei Metropolitane. De data aceasta, mergem pe aprobarea noului statut care presupune 5 membri în Comitetul Director, care cumva coordonează Zona Metropolitană. În acest moment, primul mandat de președinte îi revine primarului reședință de municipiu. Adică, voi conduce Zona Metropolitană din calitatea de președinte, împreună cu domnul Alin Văcaru, dumnealui este cel care conduce executiv Zona Metropolitană, eu, ca reprezentant al autorităților publice locale asociate pe Zona Metropolitană. Urmează ca, la o ședință viitoare, să alegem cei 5 sau 3 membri din Comitetul Director, așa se procedează acum pe Zona Metropolitană, se stabilesc între 3 sau 5 membri, cei care conduc Zona Metropolitană din partea autorităților publice locale. Marele avantaj al municipiului Târgu-Jiu este că deține, astăzi, cam 60% din sufragii, se votează proporțional cu numărul de cetățeni care fac parte din Zona Metropolitană. Deci, avem o oarecare independență, dar toate aceste lucruri se vor face prin consens cu reprezentanții celorlalte autorități publice locale. Nu-mi doresc politizarea Zonei Metropolitane, îmi doresc ca cei 18 primari, care suntem reprezentanții Zonei Metropolitane, să ne putem înțelegem și să putem să dezvoltăm Zona Metropolitană”, a afirmat Marcel Romanescu la Radio Infinit.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!