spot_img
16.4 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateRomanescu scoate din depozit bradul de 110 mii de euro!

  Romanescu scoate din depozit bradul de 110 mii de euro!

  A început decorarea orașului. Primarul Marcel Romanescu susține că și în acest an sărbătorile de iarnă ne vor costa ceva bani deoarece decorațiunile vor fi închiriate. În ceea ce privește bradul amplasat în centrul orașului, edilul ia în calcul să folosească vechiul echipament de 110 mii de euro.

  “Așa cum am procedat în fiecare an, am luat decizia de a închiria ornamente diferite. Am văzut și acea situație pe care am întâlnit-o în trecut, când erau 5-6 ani în care puneam aceleași ornamente. Vreau ca orașul să arate diferit de la un an la altul. Oamenii se obișnuiesc la un moment dat cu aceleași ornamente pe care am putea să le achiziționăm. Asta a fost decizia pe care am luat-o. A fost și un calcul de eficiență economică. Dacă le-am achiziționa, le-am amortiza în 4 ani de zile, dacă ne raportăm la prețul de închiriere. Am preferat, pe o relație foarte bună cu societatea care asigură ornamentele de sărbători, să le închiriem. Este una dintre societățile cu care noi avem contracte și care a acceptat să meargă la o sumă foarte mică raportată la suma transmisă inițial. Suma este undeva la 20.000-25.000 de euro pentru toate aceste instalații. Estimarea inițială era 110.000 de euro. Având o relația foarte bună, au acceptat să mergem pe o astfel de variantă. Este societatea care a câștigat și lucrările pentru amenajarea iluminatului public. O parte din banii pe care îi câștigă din acea lucrare mare derulată pe fonduri europene, poate să o aloce în interesul cetățenilor municipiului Târgu Jiu”, a transmis Marcel Romanescu.

  Părculețe cu brăduți

  Ca și în alți ani se vor monta pomi de iarnă în mai multe zone din oraș. “Vom avea niște ornamente deosebite anul acesta. Anul trecut am mers pe acel tricolor, ținând cont că încă mai eram în anul Centenarului. De data aceasta au venit cu o propunere care sper să le placă cetățenilor. Rămâne să luăm o decizie în privința bradului pe care îl vom avea de sărbători. În condițiile în care reușim să mai reparăm o parte dintre instalațiile vechiului brad artificial, vom folosi și acel brad artificial. Nu știu dacă în centru sau într-o zonă de periferie, dar vom merge și cu această variantă, pe lângă brăduții pe care îi amenajăm în mai multe cartiere. Este pentru prima dată când am stabilit deja trei zone cu brad: Debarcader, zona centrală și zona Lido. Fiecare din cele trei zone va avea amenajat un mic părculeț de Crăciun pentru copiii din zonele respective”, a mai transmis municipalitatea.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: