spot_img
12.1 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateSabin Cornoiu, reales președinte al Salvamont România

  Sabin Cornoiu, reales președinte al Salvamont România

  Șeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, a fost reales în funcția de președinte al Salvamont România. Mandatul acestuia va fi pe patru ani. Vicepreședinții Salvamont România sunt Robert Kovacs, de la Salvamont Mureș, și Raul Papalicef, de la Neamț.

  „În cadrul Conferinței Naționale Salvamont, desfășurată la începutul acestei săptămâni la Borșa, delegații celor peste 800 de salvamontiști din cadrul celor 42 de structuri de salvare montană din țara noastră au ales pe cei care vor conduce destinele Salvamont România pentru următorii patru ani, cei care trebuie să întreprindă demersurile necesare pentru asigurarea dezvoltării și menținerii activității de salvare montană la cele mai înalte standarde.

  Consiliul de Conducere și Aparatul Permanent de lucru al Salvamont România are rolul de a stabili și organiza programele de pregătire profesională ale salvatorilor montani, de a emite normele tehnice și procedurile specifice activității, de a elabora proiectele de acte normative necesare dezvoltării activității și de a asigura reprezentarea Salvamont România în fața autorităților naționale și a forurilor profesionale internaționale.

  Salvamont România este singura instituție de salvare montană din România, membră cu drepturi depline în cele două mari structuri profesionale internaționale de salvare montană CISA IKAR – Comitetul Internațional de Salvare Alpină și FIPS – Federația Internațională a Salvatorilor pe pârtiile de schi, iar o parte dintre membrii Consiliului de Conducere și ai Aparatului Permanent de lucru al Salvamont România reprezentând salvarea montană din țara noastră în organismele de conducere și comisiile de specialitate ale acestor foruri, acest fapt oferind o garanție că salvamontiștii români au acces la ultimele descoperiri din acest domeniu și că activitatea Salvamont are toate condițiile de a fi mereu «la înălțime”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Salvamont România.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: