spot_img
21 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateSaivan din Alimpești, atacat de lupi. Au ucis o vacă și un...

  Saivan din Alimpești, atacat de lupi. Au ucis o vacă și un vițel

  Lupii au atacat un saivan din comuna Alimpești și au ucis o vacă și un vițel. Inițial s-a crezut că este vorba de șacali, însă vânătorii și medicul veterinar au confirmat că este vorba de un atac al lupilor.

  Atacul a avut loc în urmă cu câteva zile, iar sătenii au crezut, inițial, că este vorba de un atac al șacalilor, dar au fost făcute verificări de către vânătorii asociației care administrează zona. În plus, un cioban de la o stână din apropiere a spus că lupii s-au apropiat de stână în urmă cu mai multe zile, dar au fost alungați de câini.

  „S-a crezut, inițial, că șacalii au atacat saivanul și au mâncat un vițel și o vacă. Au fost făcute verificări la fața locului de către medicul veterinar și vânători, care au văzut urmele și consideră că a fost vorba de lupi, mai ales că un cioban din apropiere a spus că lupii s-au apropiat de stână, dar au fost alungați de câini“, a precizat primarul comunei Alimpești, Victor Drăgulescu.

  Se vor face analize de laborator

  Nicole Călescu, directorul adjunct al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj, a spus că s-au luat probe și vor fi analizate în laborator: „A fost acolo medicul veterinar împreună cu vânătorii și au găsit vițelul ucis. A fost recoltată căpățâna și urmează să fie adusă la laborator. S-a analizat cu vânătorii și s-a ajuns la concluzia că nu puteau să fie șacalii“.

  Lupii sunt în transhumanță

  Sorin Birceanu, directorul executiv al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Gorj, a spus că că lupii sunt în transhumanță în această perioadă: „Sunt prădători. În perioada această sunt în transhumanță și trec prin diferite zone, după cârdurile de oi“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: