spot_img
Altele
  AcasăActualitateSalariații Minprest Serv nu renunță la greva foamei! Negocierile continuă, totuși, miercuri

  Salariații Minprest Serv nu renunță la greva foamei! Negocierile continuă, totuși, miercuri

  Sindicatul Liber Alfa Minprest intră, miercuri dimineață, la negocieri cu administrația societății Minprest Serv SA Rovinari, pentru prelungirea Contractului Colectiv de Muncă pentru toți salariații, asta pentru ca ei să nu rămână fără prevederile acestuia în 2024. Sindicaliștii pun condiția ca, în procesul verbal, să se specifice clar că salariații vor beneficia de un act adițional de modificare a CCM, după încheierea negocierilor dintre societate și Complexul Energetic Oltenia, dar anunță și reluarea grevei foamei. 

  Pe lângă problemele actelor administrative care trebuie încheiate, pentru CCM-ul de la Minprest Serv SA Rovinari, sindicaliștii, care au protestat și înainte de Crăciun, acuză Complexul Energetic Oltenia, care este acționarul majoritar al societății, externalizate din cadrul său, că favorizează firme private în defavoarea Minprest.

  „O să facem plângeri la toate instituțiile statului. Asta deoarece sunt favorizate anumite firme private în defavoarea Minprest Serv SA, în acest caz fiind vorba de un clar abuz în serviciu. Pot spune că noi am așteptat, am discutat de două ori situația salariaților Minprest Serv SA cu conducerea Directoratului CE Oltenia, am făcut adrese, dar, din păcate, alte interese primează și nu este vorba despre cele ale salariaților Minprest Serv SA, ci ale unor firme private. Este grav și o spun din nou, că se suplimentează bugetele unor firme private”, a declarat liderul de sindicat, Cosmin Bivolaru.

  „Tragem, astfel, un semnal de alarmă și ne vom adresa instituțiilor statului împotriva conducerii companiei pentru abuz în serviciu, pentru inițierea de grup infracțional organizat în vederea distrugerii sistemul energetic național și pentru favorizarea firmelor private în detrimentul societății Minprest Serv SA, societate la care CE Oltenia este acționar majoritar”, a completat președintele Sindicatului Liber Alfa Minprest.

  De asemenea, Cosmin Bivolaru a transmis de mai multe ori public conducerii companiei, dar și personal, la întâlnirea de la sediul CEO de marțea trecută, că salariații Minprest Serv sunt discriminați față de angajații companiei în ce privește raporturile de muncă. Adică, salariații celor două societăți prestează aceleași servicii, în același loc de muncă, în aceleași condiții, pe aceleași funcții, dar cu crase diferențe salariale.

  Angajații Minprest se pregătesc să intre în greva foamei în fața sediului CE Oltenia și la Ministerul Energiei.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: