spot_img
21 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateSalvamont Gorj, ultimele probe pentru obținerea certificatelor de salvatori speologi

  Salvamont Gorj, ultimele probe pentru obținerea certificatelor de salvatori speologi

  Salvamontiștii gorjeni trec prin ultimele probe pentru obținerea certificatului profesional de salvatori speologi. În Gorj este nevoie de astfel de acreditări, fiind județul cu un bogat patrimoniu speologic.

  Evaluarea candidaților e face în prezența unei comisii a Corpului Roman Salvaspeo. Tot în această perioadă este analizat și întocmit planul de intervenție pentru două, cele mai cunoscute peșteri din Gorj.

  “În perioada 26-29 mai o parte dintre salvatorii montani din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj vor participa la o etapa de evaluare finală în vederea obținerii certificatului profesional de salvatori speologi. Evaluarea se va face în prezenta unei comisii din partea CORSA – Corpul Roman Salvaspeo și încheie un proces de pregătire a salvatorilor gorjeni care s-a derulat pe durata unui an de zile. După absolvirea cursului și obținerea certificatelor profesionale se va putea constitui oficial prima echipa Salvaspeo din județul Gorj. În conformitate cu legislația națională, o echipă de intervenție salvaspeo este constituita din 15 salvatori, echipa Salvaspeo Gorj fiind alcătuită din salvatori montani recalificați și pentru specializarea salvaspeo. Datorita celor peste 2000 de peșteri și avene pe care le deține, județul Gorj este unul dintre județele cu un bogat patrimoniu speologic, accidentele in aceste peșteri fiind destul de rare, dar deosebit de dificile. Cu acesta ocazie se vor întocmi si planurile de intervenție și salvare pentru cele două peșteri incluse în circuitul turistic de masa Peștera Muierilor de la Baia de Fier și peștera Polovragi”, a transmis Sabin Cornoiu, șeful Serviciul de Salvamont.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: