spot_img
24.8 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesRomânii nu mai pot cumpărat combustibil, la preț plafonat, din Ungaria

  Românii nu mai pot cumpărat combustibil, la preț plafonat, din Ungaria

  Ungaria ia măsuri după ce şoferii români au asaltat benzinăriile şi au format chiar cozi uriaşe pentru a-şi alimenta maşinile, transmite antena3.ro

  De astăzi, doar autoturismele cu numere de Ungaria vor putea alimenta cu combustibil la preţ plafonat în benzinăriile din ţara vecină.

  Automobilele înmatriculate în străinătate vor cumpăra combustibili la preţurile pieţei, a declarat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, transmite MTI.

  Ameninţare la adresa securităţii aprovizionării

  În condiţiile în care preţurile la combustibili în Ungaria sunt cele mai mici din Europa, a crescut foarte mult turismul în scopul achiziţionării de combustibili în zona de graniţă, astfel încât acest turism a devenit o ameninţare la adresa securităţii aprovizionării, susţine Gergely Gulyas.

  „Cumpărătorii străini profită de faptul că Ungaria este capabilă să menţină preţul la benzină la 480 de forinţi (1,2 euro) pe litru, în timp ce în alte părţi din Europa este de 700-900 de forinţi”, a spus Gergely Gulyas.

  Pentru a preveni un astfel de „abuz”, numai automobilele înmatriculate în Ungaria vor putea cumpăra benzina la 480 de forinţi litrul în Ungaria. Ceilalți vor trebui să plătească preţul pieţei, a subliniat Gergely Gulyas.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: