spot_img
11.1 C
Târgu Jiu
duminică, februarie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateSalvamontiștii gorjeni participă la căutarea cadavrului criminalului, de la care a fost...

  Salvamontiștii gorjeni participă la căutarea cadavrului criminalului, de la care a fost găsită o mână

  O echipă de salvamontiști gorjeni se va deplasa în județul Argeș, pentru a participa la căutările cadavrului de la care a fost găsită o mână. S-a stabilit că aceasta apaține autorului unui omor. Salvamontiștii gorjeni vor veni cu un detector subacvatic de găsire a persoanelor aflate în apă.

  Salvatorii gorjeni au reușit să găsească, până acum, trei cadavre aflate în apă, într-o perioadă de aproximativ o jumătate de an de când dețin detectorul subacvatic. „Am fost solicitați și vom participa la căutări“, a spus Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.
  Detectorul subacvatic folosește inteligența artificială pentru identificarea cadavrelor.

  „La solicitarea Inspectoratului Județean de Politie Argeș, doi salvatori din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj participa la căutările unei persoane din al cărui trup a fost găsita o mână în zilele trecute. Întrucât cercetările terestre au rămas fără rezultat a fost solicitat sprijinul salvatorilor gorjeni care vor folosi cel mai performant detector de persoane din lume, din mediul acvatic, echipament unic la nivel național. Dacă aparatul, bazat pe înaltă tehnologie și Inteligență artificială, va indica prezența de elemente de corp uman, cei doi salvatori, pregătiți profesional și că scafandri se vor scufunda pentru a cerceta zona.
  În cele 5 luni de la intrarea in folosință a acestui detector, în toate cele trei situații in care a fost folosit , victimele au fost găsite găsite foarte repede , intre 15 si 180 minute , reducând astfel timpii de căutare si expunerea in zone de risc a scafandrilor.

  Mâna a fost găsită în urmă cu trei zile, pe marginea unui drum, de către un șofer. Pentru că prezenta mai multe mușcături, cel mai probabil, susțin criminaliștii, a fost adusă în acel loc de câini“, a transmis Salvamont Gorj.

  Cadavrul aparține unui bărbat care a comis o crimă și tentative de omor

  Poliţiştii din Argeş au deschis o anchetă, după ce în zona localităţii Dragoslavele, lângă râul Dâmboviţa, au fost descoperite rămăşiţe umane. ”La data de 08 decembrie 2023, în jurul orei 23.50, pe raza comunei Dragoslavele, pe DJ 725, într-o zonă nelocuită, în apropierea râului Dâmboviţa, a fost găsit un fragment de membru uman superior drept, prezentând leziuni cu aspect de muşcături de animale”, se precizează într-un comunicat transmis sâmbătă de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.
  În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.
  În urma prelevării amprentelor de la fragmentul de mână dreaptă, găsită în noaptea de 8 spre 9 decembrie, în comuna Dragoslavele, și a introducerii acestora în baza de date, polițiștii au reușit identificarea persoanei căreia îi aparține, respectiv un bărbat de 53 de ani, care figurează cu domiciliul în municipiul București. Mâna găsită în comuna Dragoslavele aparține unui criminal. Este vorba despre un bărbat condamnat pentru omor în 1996 și pentru tentativă de omor (2015-2019).
  Polițiștii, pompierii și salvamontiștii din Argeș au căutat ieri cadavrul, însă fără rezultat, astfel că au apelat la colegii de la Salvamont Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: