spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
duminică, februarie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateȘantier în Târgu Jiu. În 2020 demarează proiecte importante pentru oraș!

  Șantier în Târgu Jiu. În 2020 demarează proiecte importante pentru oraș!

  Primarul Municipiului Târgu Jiu vrea continuitate pe PNDL. Marcel Romanescu speră ca Guvernul Orban să mențină acest program inițiat de PSD pentru că proiectul de restaurare a Căii Eroilor să poată fi realizat. Edilul speră ca guvernul său să-i suplimenteze suma de 2 milioane de euro pe care vechea guvernare i-a asigurat-o pentru începerea lucrărilor.

  În 2020 vor demara, efectiv, lucrările pentru modernizarea Căii Eroilor din Târgu Jiu. Un proiect amânat deși finanțat din timp. Primarul Marcel Romanescu susține că își dorește ca Guvernul să suplimenteze suma inițială pentru a extinde raza de acțiune a lucrărilor.  “În momentul în care am fost la București am discutat de suplimentarea fondurilor pe PNDL pentru Calea Eroilor. Încercăm să suplimentăm acele 2 milioane de euro pentru a mai prinde încă un tronson pentru zona centrala, zona de lângă statuia generalului Magheru. Acolo este prevăzută și o parcare subterană și o piațetă. Proiectul a fost împărțit pe etape pentru că nu se putea asigura toată finanțare, și niciun Guvern nu asigura din prima o finanțare de 40 de mii de euro, dar, aș vrea ca extindere pentru proiectul inițial să prindem partea din fața Hotelului Europa. Acolo traversarea pe Popa Șapcă se face subteran, pe stânga și pe dreapta vor fi parcări subterane iar deasupra o piațetă. Noi ne-am dori această finanțare pe 2020 ,pe sursele care au rămas pe PNDL, cum a fost finanțată și așa mi-o și doresc”, a mai declarat primarul.

  O nouă față pentru centrul orașului

  În perioada următoarea va demara și proiectul pentru înlocuirea betonului amprentat din Târgu Jiu cu piatră cubică. “Demaram procedura de licitație pentru pavimentul din centrul Municipiului Târgu Jiu. Am prevăzut pentru această investiție 36 de luni, tocmai pentru a putea completa de la bugetul de stat o parte din finanțare. Cred că în perioada lunilor ianuare- februarie vom demara procedura de licitație, și, sper, că vom găsi o firmă puternică care să poată să intre în execuție chiar de anul viitor. Vom avea piatră cubică de andezid pe un proiect realizat de domnul Dorin Ștefan. Lucrarea o vom începe cu finanțare de la bugetul local, ulterior, vom încerca să obține finanțare și de la bugetul național”, a mai declarat Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: