spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateScade factura de curent la Primăria Târgu Jiu. Vezi motivul!

  Scade factura de curent la Primăria Târgu Jiu. Vezi motivul!

  Vechile lămpi de iluminat din Târgu Jiu vor deveni istorie. Proiectul europeană ce vizează implementarea unui iluminat modern, pe bază de led, urmează să fie pus în aplicare. 27 de kilometri de rețea vor fi modernizați.

  Un million de euro a cheltuit, în 2020, Primăria Târgu Jiu cu iluminatul stradal. Autoritățile susțin că aceste costuri vor fi diminuate, aproape la jumătate, după ce se vor monta becuri pe bază de led. “Urmează ca în perioada imediat următoare să se dea ordinul de începere pentru realizarea iluminatului pe cei 27 de kilometrii. Este vorba de o arhitectură modernă în Municipiul Târgu Jiu. Trecem de la vechile lămpi pentru iluminat pe bulevardele și străzile din municipiu pe iluminat pe baza de leduri. Și, mai mult decât atâta, diminuăm costurile cu cel puțin 40 %. Un iluminat de genul acesta, cu telegestiune, pentru că poate avea modificări în funcție de parametrii de iluminat de pe raza municipiului Târgu Jiu, costurile noastră scad cu 40% Și, dacă mă raportez doar la costurile pe care am avut anul trecut de aproximativ un milion de euro cu iluminatul în municipiul Târgu Jiu, vă dați seama că pentru bugetul local se constituie o rezervă pe care putem să o folosim în alte zone”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

  Termene

  Proiectul va fi gata anul viitor. Investiția se ridică la 5 milioane de euro. “Termenul de proiectare și execuție al proiectului este de  24 de luni. Ținând cont de faptul că am avut cele trei luni de proiectare, undeva la sfârșitul anului 2022 proiectul ar trebui să fie deja finalizat.  Se va amplasa iluminat pe led pe bulevardele și străzile principale din Târgu Jiu”, a mai declarat primarul din Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: